Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Jedna lista invaliditeta za civilne i vojne invalide u FBiH

Povjerenstvo bi trebalo u roku od 90 dana izraditi novu jedinstvenu listu invaliditeta
30. rujna 2015. u 06:15 0 komentara 1409 prikaza

Nakon što je upoznata s prijedlozima iz preporuke Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH, Vlada FBiH je naložila direktoru i UO Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja da odmah pristupe usklađivanju pravilnika o kriterijima i postupku medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja i donošenju nove liste invaliditeta.

Formiranje povjerenstva

Postupajući u skladu sa naprijed navedenim zaključkom Vlade FBiH, direktor i UO Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja poduzeli su odmah mjere, svatko iz svoje nadležnosti, kojima će se provesti zaključak Vlade FBiH. U ovom smislu direktor Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja 14. kolovoza donio je odluku o imenovanju povjerenstva za usklađivanje pravilnika o kriterijima i postupku medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja te izradu nove liste invaliditeta u koju su imenovani najistaknutiji i najiskusniji poznavatelji predmetne oblasti iz Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja, Federalnog ministarstva za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata i Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, sa zadatkom da u cijelosti poštuju i izvrše zaključak Vlade FBiH od 2. srpnja. "Kako se radi o veoma složenom, stručnom i odgovornom zadatku kojem se mora posvetiti posebna pozornost jer prvi put postoji konsenzus da se na sve kategorije invalidnih osoba u postupku medicinskog vještačenja zdravstvenog stanja primjenjuju jedinstveni kriteriji medicinskog vještačenja i jedinstvena lista, tako je za stručno i kvalitetno izvršenje ovog zadatka potrebno duže vremensko razdoblje od onog koje je utvrđeno u zaključku Vlade FBiH pa predlažemo Vladi da produži rok za izvršenje ovog zadatka za 90 dana", navodi se u informaciji koju posjeduje portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.