Jedini recept za domaće kiflice koji će ti trebati

04.02.2024.
u 10:25

Ove slasne kiflice obavezno uvrsti u svoju bilježnicu s receptima, jer svi koji ih kušaju, pitat će te za recept

Ovo je univerzalni recept za kiflice, a to znači da može biti i sladak i slan! Možeš ih napuniti odmah, prije pečenja, a možeš ih napraviti ovakve neutralne pa kasnije koristiti za sendvič ili kao desert, s džemom!

Mogućnosti je bezbroj, a samo su jedni kiflići! 

Domaće kiflice - slatke ili slane (za 12 komada, jednostavno)

Sastojci: 400 g glatkog brašna 310 ml toplog mlijeka 1 žlica šećera 1 žličica soli 50 g omekšalog maslaca 7 g suhog kvasca 1 jaje za premazivanje Sjemenke po želji za posip 

 

Postupak: U posudu za miksanje stavi glatko brašno, kvasac te šećer i sol. Dodaj toplo mlijeko i maslac pa umijesi tijesto. Dovoljno je samo dobro sve promiješati. Ostavi 30 minuta da se diže na toplom. Nakon 30 minuta, podijeli tijesto na 12 jednakih kuglica. Svaku kuglicu valjaj u ovalni, tanki oblik. Prvi vrhu ovalnog oblika sa rezačem za pizzu zareži trakice pola cm od ruba. Motaj kiflić od strane koja nije zarezana prema toj zarezanoj strani.  Kifliće slaži u protvan koji si obložila papirom za pečenje.  Pokrij krpom i pusti da se diže još 30 - 40 minuta na toplom, odnosno, dok se ne udvostruče. Prije pečenja premaži kifliće blago posoljenim razmućenim jajem, pospi sjemenkama po želji i peci 25 - 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva. Dodatno - ako želiš da budu ekstra sočne, prije motanja svaki kiflić premažit rastopljenim maslacem. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?