Čović - Del Vechi:

Jedini način da BiH stabilizira unutarnje odnose je provesti odluku Ljubić

19.04.2018.
u 17:47

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Sarajevu s veleposlanikom Republike Hrvatske Ivanom Del Vechijem o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, bilateralnim odnosima dviju zemalja, te položaju Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda, posebno unutar institucionalnih struktura BiH.

Zajednička je ocjena da je za ostvarenje institucionalne ravnopravnosti, u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom i Ustavom BiH, potrebno provesti odluku Ljubić, koja nalaže realizaciju mehanizama legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim razinama.

To je jedini način da BiH stabilizira svoj ustavno-pravni sustav i unutarnje odnose, te osigura elementarne pretpostavke za vladavinu prava, koja je i ključni preduslov članstva u Europskoj uniji.

Ocijenjeno je da su odnosi dviju zemalja prijateljski, ali da ima mnogo prostora za njihovo unapređenje na obostranu korist, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?