Nemaju novca

Jedina udruga majki u Srebrenici pred gašenjem?

Srebrenica
24.08.2020.
u 14:13

Za razliku od udruge majki Srebrenice registriranih u Federaciji BiH, Udruga „Majke Srebrenice“, jedina koje 18 godina djeluje u Srebrenici, muku muči s financijskim sredstvima. 

Fazila Efendić, predsjednica ove udruge, koja je zamijenila rahmetli Hatidžu Mehmedović, za „Avaz“ kaže da se čudi kako je Hatidža tolike godine bez proračunskih sredstva održavala ovu instituciju.

- Nemamo sredstava ni za najosnovnije djelovanje, a o organiziranim posjetama bolesnih majki iz udaljenih sela i ne razmišljamo, jer nemamo sredstava za prijevoz, kao i za posjet stratištima. To nam predstavlja problem za redovna okupljanja i druženja u našim prostorijama u Memorijalnom centru Potočari, koja su nam neophodna - jada se Efendić. 

Efendić kaže da ova udruga nije na proračunu lokalne zajednice, entiteta, niti države. Stoga, kako kaže, strahuje da bi se ova jedina udruga, koja djeluje na mjestu zločina i genocida, mogla ugasiti, što bi za majke koje žive u Srebrenici, mogla biti još jedna velika bol.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije