recept

Je li ovo najzdravija torta na svijetu?! Donosimo recept za raskošnu ljepoticu bez brašna

shutterstock
16.09.2022.
u 14:55

Čokoladna torta u kojoj se može uživati bez prevelike grižnje savjesti zvuči nestvarno. Ipak, uz ovaj recept doći ćemo toj želji najbliže što možemo. Ova torta je bez glutena, mliječnih proizvoda i rafiniranog šećera te je upravo zbog toga mnogi smatraju najzdravijom čokoladnom tortom na svijetu.

Recept je objavljen na portalu Delicious, a preuzet je iz kuharice 'From Earth To Table', Terese Cutter, prenosi miss7.24sata.hr.

Sastojci:

250 ml maslinovog ulja

250 ml čistog javorovog sirupa

8 jaja po mogućnosti iz organskog uzgoja

žlica ekstrakta vanilije

1 1/2 žlica praška za pecivo bez glutena

120 g tamnog kakaa u prahu

600 g bademovog brašna

250 ml bademovog mlijeka

Čokoladna glazura od avokada:

Meso 2 zrela avokada

125 ml čistog javorovog sirupa

125 ml kokosovog vrhnja

2 žličice ekstrakta vanilije

1/2 šalice (60 g) tamnog kakaa u prahu, prosijanog

Prstohvat morske soli

Priprema

Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih i pripremi dva okrugla kalupa za tortu promjera 18 cm i obloži ga papirom za pečenje.

Pomiješaj maslinovo ulje, bademovo mlijeko, javorov sirup, jaja i vaniliju.

Za kremu stavi sve sastojke u blender i miksaj dok ne postane glatka i gusta. Stavi je u hladnjak.

Prvi sloj torte premaži s dijelom kreme, zatim stavi drugi sloj torte i premaži s ostatkom kreme i najzdravija čokoladna torta je spremna za hlađenje, a za par sati i posluživanje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?