BiH zgrožena detaljima brutalnog zločina u olovu

Javnost bi ubojicama dala maksimalnih 45 godina zatvora

04.03.2016.
u 07:00

Već pet dana ne smiruje se bh. javnost, zgrožena i šokirana nestankom i brutalnim ubojstvom nesretne 24-godišnjakinje iz Olova Arnele Đogić, koje su, kako se nedugo po njezinom nestanku doznalo, počinili njezin bivši dečko Avdija Selimović (26) i njegov prijatelj Muriz Brkić (26), piše Večernji list BiH.

Ono što dodatno uznemiruje kod ovog surovg zločina jest činjenica kako se radi o ubojstvu iz ljubomore koje su počinili mladi ljudi, a koji su pri istrazi u policiji pokazali besprimjernu hladnokrvnost i odsutnost svakog kajanja, što je uznemirilo čak i one iskusnije policajce MUP-a ZDŽ-a.

Ovom prilikom svakako bi trebalo istaknuti i svakako pohvaliti hitru i efektivnu istragu kao i brzo privođenje počinitelja ubojstva, što su proveli inspektori posebnog odjela ovog MUP-a.

U javnost su izašli podaci koji do najsitnijih detalja detektiraju namjeru i otkrivaju tijek i izvršitelje ovog kaznenog djela.

Avdija Selimović do tančina je isplanirao svoj smrtonosni osvetnički čin nakon što je sreo svoju bivšu djevojku Arnelu u društvu drugog muškarca u Olovu, gdje su živjeli i žrtva i ubojice. Odlučio se u svoj plan uvući i školskog kolegu Muriza, koji je to i prihvatio.

Iz policije su izjavili kako je ubojica dobro znao kada Arnela izlazi s posla iz tvrtke “Alma Ras” te je iscenirao situaciju kako bi se “slučajno” susreo s njom. Tog kobnog 27. veljače sjeli su u Selimovićevo vozilo marke Jetta kako bi porazgovarali. Inače, prema izjavama Arneline obitelji, Selimović je nekoliko puta nakin raskida upućivao prijetnje Arneli i njezinoj obitelji. Nakon stotinjak metara u vozilu im se pridružio i Brkić, koji je također “slučajno” naišao tim putem. Cilj pojavljivanja Brkića je, prema utvrđenom planu zločinačkog dvojca, bio da kod Arnele izazove privremeno olakšanje, kako ništa ne bi posumnjala. Počela je realizacija smrtonosnog plana i samo nekoliko metara dalje u vozilu su Brkić i Selimović šakama počeli tući Arnelu koja je ubrzo izgubila svijest. Nakon toga su je usmrtili ubovši je nožem u vrat te se odvezli do litice Olovske luke i sa skoro 70 metara visine bacali tijelo u rijeku Stupčanicu. Preliminarni rezultati obdukcije tijela Arnele Đogić pokazali su da je smrt nastala nasilnim putem te da je djevojka više puta oštrim predmetom ubodena u prednji dio vrata.

Također su uzeli i neutvrđenu svotu novca od ubijene. Strahote poput onih u horor trilerima nastavljaju se po povratku ubojica u Olovo. Plan im je bio pojaviti se na što je moguće više mjesta i kafića, trošeći novac ubijene kako bi kasnije imali alibi. Selimović je kao dio paklenog plana oko 21 sat istog dana poslao poruku Arneli kako bi se trebali vidjeti. Poruka je trebala biti pokriće, a upravo je taj SMS odveo policiju do Selimovića kao ubojice i planera ovog ubojstva. Nestanak Arnele prijavljen je 28. u nedjelju, a među prvim saslušanim bio je upravo Selimović, koji je kazao da ubijenu nije vidio i čuo neko vrijeme, što je bilo u suprotnosti s porukama u kojima piše kako je “vidio pa bi volio popričati”. Uskoro je priveden i Brkić, ali su privremeno pušteni. Posebni tim policije pratio ih je dok su razmjenjivali informacije o tome kako su se ponašali u policiji.

Ubrzo su ih priveli po drugi put i suočili ih s nelogičnostima u iskazu te su nakon višesatnog ispitivanja priznali ubojstvo. Samo priznanje ne bi bilo dovoljno da paralelni timovi odmah na licu mjesta nisu bili u potrazi za dokaznim materijalom, a u skladu s priznanjima. U nazočnosti odvjetnika tek u utorak 1. ožujka ubojice su priznali i potpisali izjavu o ovom gnusnom činu. Tijelo nesretne Arnele pronađeno je u srijedu, 2. ožujka, na lokaciji Krševi nakon četiri dana potrage i priznanja ubojica. Inače, u potragu za nestalom i ubijenom djevojkom bio je uključen ogroman broj policajaca, ronioci kao i pripadnici Civilne zaštite, a korišten je i dron.

Za ovo kazneno djelo može se propisati kaznu od 10 do 45 godina robije, a kada bi se pitalo javnost, tražila bi se zasigurno maksimalna kazna. Danas je u Olovu Dan žalosti, a pokop ubijene Arnele Đogić održat će se u 14 sati na groblju u Olovu. Brutalnost i hladnokrvnost koje su počinitelji iskazali te svakodnevni porast obiteljskog i vršnjačkog nasilja svakog dana, kao i sve veći broj maloljetnih i mladih počinitelja najbrutalnijih zločina upućuje na to da je došlo “pet do dvanaest” i da društvo u cjelini mora poduzeti odlučne i konkretne korake kako se ovo više nikad i nikome ne bi ponovilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije