Vlada FBiH

Javni poziv za projekte općina i gradova, osigurano 50 milijuna KM

storyeditor/2024-04-15/vlada_fbih-1.jpg
16.04.2024.
u 21:50

Riječ je o projektima koji se odnose na cestovnu i komunalnu infrastrukturu te objekte obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera, kao i ostale objekte od značaja za samoupravu

Vlada Federacije BiH jučer je objavila poziv za podnošenje prijava za financiranje i sufinanciranje projekata, zahtjeva, inicijativa i ostalih aktivnosti od značaja za jedinice lokalne samouprave u Federaciji BiH.

Poziv je objavljen nakon što je Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 8. travnja ove godine donijela odluku kojom je utvrdila način raspodjele i procedure za dodjelu sredstava utvrđenih proračunom FBiH za 2024. godinu Federalnom ministarstvu financija u okviru kapitalnih transfera drugim razinama vlasti i fondovima, općinama i gradovima u iznosu od 50,000.000 KM.

Ova sredstva bit će dodijeljena općinama i gradovima za financiranje i sufinanciranje projekata, zahtjeva ili inicijativa koje će biti provedene u jedinicama lokalne samouprave. Riječ je o projektima koji se odnose na cestovnu i komunalnu infrastrukturu te objekte obrazovnog, sportskog i kulturnog karaktera, kao i ostale objekte od značaja za jedinice lokalne samouprave te financiranje drugih aktivnosti od značaja iz nadležnosti općina i gradova. Opći cilj javnog poziva je financiranje i sufinanciranje projekata, zahtjeva, inicijativa i ostalih aktivnosti od značaja za jedinice lokalne samouprave u FBiH radi poboljšanja kvalitete života te proizvodne, socijalne i demografske revitalizacije lokalnih razina vlasti u FBiH.

Javnim pozivom propisani su opći i posebni kriteriji, način izbora projekata, objavljivanje rang-ljestvica korisnika, način realizacije doznačenih sredstava te dostavljanje prijava na javni poziv. Maksimalna vrijednost financiranja u okviru ovog javnog poziva po svim projektima, zahtjevima i inicijativama za područje jedne jedinice lokalne samouprave iznosi do 2,000.000 KM.

Iznimno, u slučaju opravdane potrebe moguća su odobravanja i većih iznosa, o čemu konačnu odluku donosi Vlada Federacije BiH. Javni poziv otvoren je do 15. svibnja 2024. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije