KNJIGA

Jadranko Dadić opisao zatočeništvo u knjizi koja potvrđuje duboku i tešku tragediju o stradanju Hrvata iz Bugojna

knjiga
Pero Crnogorac
22.12.2013.
u 15:23

O knjizi je svoju riječ izrekao predsjednik Udruge hrvatskih logoraša u Bugojnu Mario Franjić

U posuškoj kinodvorani predstavljena je knjiga “240 dana tame bugojanskoga logora“, autora Jadranka Dadića koji je u spomenutom logoru u Bugojnu proveo to preteško vrijeme. Do ratne 1992. živio je u Bugojnu (Bristovi), a od 1994., nakon razmjene, preselio se u Posušje. Ovaj događaj s brojnim sudionicima iz Bugojna i Hercegovine, započeo je filmom “Moje Bugojno“ koji je prikazao stvarno stanje u tom gradu prije i nakon rata.

Uime Ministarstva branitelja ZHŽ autora knjige i predstavljače te sve nazočne pozdravio je ministar Mladen Begić te zahvalio Jadranku Dadiću na objavi knjige koja potvrđuje veliko stradanje Hrvata što je i jako uvjerljivo zabilježeno. Posebice je istaknuo kako je onome koji je upravljao logorom, a riječ je o Nisvetu Gasalu, osuđenom za zločin pred sudom BiH, smanjena kazna, a zapovjednik Vojne policije u Bugojnu Besim Hodžić sjedi kao savjetnik ministra branitelja FBiH Zukana Heleza.

-Smatram da je sadržaj ove knjige istinito odrađen i potvrđuje duboku i tešku tragediju o stradanju bugojanskih Hrvata. Stoga zahvaljujem autoru, ali i njegovoj obitelji koja je sve teške nevolje i muke nosila u sebi te svima koji su pomagali na izdanju knjige, naglasio je ministar Begić. O knjizi je svoju riječ izrekao predsjednik Udruge hrvatskih logoraša u Bugojnu Mario Franjić ističući kako vlasti Bugojna nisu dopuštale nazivati ih Hrvatska udruga Bugojno. A za to je trebalo vremena i odobrenja bugojanske vlasti. No, mi smo bez njihove potvrde udrugu registrirali. (Pero Crnogorac)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?