Iskorak u suradnji

Jačanje medicinskih veza između Izraela i BiH

21.02.2024.
u 11:59

Na inicijativu Njene Ekscelencije, Veleposlanice Države Izrael u BiH Galit Peleg, uz suradnju Gospodarske komore Države Izrael u BiH, dolazak vodeće skupine izraelskih liječnika u Bosnu i Hercegovinu predstavlja ključni iskorak u suradnji između dvije države usmjerene na poticanje tehnološkog napretka u medicini.

Gospodarska komora Države Izrael u BiH i gostujuće izraelsko izaslanstvo dijele predanost ne samo razmjeni znanja, već i istraživanju mogućnosti za održivo partnerstvo. Ovaj posjet je samo početak plodonosne suradnje koja će donijeti inovativna rješenja za poboljšanje zdravstvenih usluga za građane Bosne i Hercegovine.

Izaslanstvo iz Izraela uključivalo je istaknute osobe kao što su prof. dr. Michael Stark, predsjednik Nove europske kirurške akademije (NESA), dr. Amnon Weichselbaum, suosnivač i glavni tehnološki direktor u ResQ Medical Ltd., i dr. Itamar Dach, Izvršni direktor ResQ-Medical Ltd.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar predavanje je održao prof. dr. Michael Stark. Ovo predavanje poslužilo je kao temelj za kontinuiranu edukacijsku razmjenu i prijenos znanja između dvije države.

Posjet je uključivao radni sastanak u Gospodarskoj komori Države Izrael u BiH, nakon čega je uslijedila zajednička večera medicinskih timova koje je ugostio Amir Gross Kabiri. Inicijativa je realizirana uz pomoć gosp. Ernesta Grina, predstavnika Veleposlanstva Države Izrael.

Izniman doprinos realizaciji projekta pružili su prof. dr. Tomić Vajdana, voditeljica projekta, te koordinatori dr. Dejan Tiri, subspecijalist ginekološke onkologije, i dr. Nikolina Penava, subspecijalist fetalne medicine i opstetricije.

Ovaj posjet, omogućena od strane Veleposlanstva Države Izrael i Gospodarske komore Države Izrael u BiH, predstavlja korak naprijed na putu ka prihvaćanju tehnološkog napretka, s krajnjim ciljem poboljšanja kvalitete medicinskih usluga za sve građane Mostara i regije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije