Mostar

U SKB nova operativna metoda Artroskopske stabilizacije ramena

metoda
23.01.2016.
u 07:00

U SKB-u Mostar jučer je izvedena prva operacija ramena tehnikom Artroskopske stabilizacije koja predstavlja suvremenu minimalno invazivnu operaciju koja će, uz artroskopske operacije koljena i nožnog zgloba, postati standardni dio operativnog programa Klinike za ortopediju SKB Mostar, piše Večernji list BiH. Dvije operacije je izveo tim Klinike za ortopediju pod vodstvom dr. sc. Makija Grle u suradnji s vrhunskim stručnjakom doc. dr. sc. Mladenom Miškulinom, dr. med. iz Bolnice Sveti Duh Zagreb. Doc. Mladen Miškulin, subspecijalist artroskopske kirurgije, uvelike je pomogao uvođenju nove metode u SKB Mostar.

„Ova metoda je puno egzaktnija nego bilo koja „otvorena“ metoda iz prošlosti. Može se obratiti pažnja na sve strukture jer nema limita u pregledu zgloba. Ako je dobro izvedena, uspješnost metode je preko 98%, a osim što je estetski prihvatljiva jamči izuzetnu malu kiruršku traumu. Oporavak je ubrzan.“, istaknuo je doc. Miškulin. Inače, artroskopska kirurgija na Klinici za ortopediju SKB Mostar uvedena je prije od prilike 15 godina s dolaskom dr. Gorana More sa specijalizacije. Od tada se razvija artroskopska kirurgija na Klinici za ortopediju SKB Mostar, primarno artroskopije koljena.

„Edukacijsko razdoblje sam proveo na više kadaverskih tečajeva što je jedna iznimno kvalitetna edukacija, gdje mladi kirurzi u pratnji vrhunskih stručnjaka mogu stjecati nova praktična znanja. U veljači 2015. boravio sam, kao stipendist Europske artroskopsko-traumatološke udruge ESK u Lisabonu gdje sam tri tjedna praktično učio ovu tehniku“, kazao je dr. Grle i zahvalio kolegi iz Zagreba. Ravnatelj SKB Mostar prof. Ante Kvesić, dr. med. i pročelnika Klinike za ortopediju prof. Zdenko Ostojić, dr. med. osigurali su uvjete za kontinuiranu edukaciju medicinskih djelatnika, što je rezultiralo i uvođenjem suvremenih medicinskih metoda, koje su dosad rađene samo u velikim svjetskim medicinskim centrima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?