Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Izvanjske struje žele nametnuti sukobe...

05. prosinca 2020. u 11:40 0 komentara 183 prikaza
Nebojša Radmanović

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović smatra da nije realno da u naredne dvije godine dođe do promjene skupštinske većine, a samim tim i vlasti u Republici Srpskoj.

Radmanović napominje da većina u republičkom parlamentu, poslije prelaska DNS-a u opoziciju i prekida suradnje SNSD-a sa SPS-om, broji oko 50 poslanika, što Vladu Srpske čini stabilnom.

S druge strane, Radmanović navodi da će, prema njegovim očekivanjima, političku scenu Srpske, do izbora 2022. godine, sigurno pogoditi novi potresi, jer "postoje jake snage unutar i izvan Srpske koje bez kvalitetnih programa i kadrova pokušavaju nešto napraviti i nametnuti nove političke sukobe".

On ističe da SDS u posljednjih nekoliko godina rapidno propada, te da je neko pod formom napada na SNSD sa svih strana potpuno srušio SDS.

"Sad ide pritisak i rušenje SDA. Problem, po mom viđenju, je što mi u Srpskoj nismo u situaciji da imamo dvije moćne političke stranke, pa da građani ne osjete velike probleme ako jedna od njih oslabi", kaže Radmanović za "Glas Srpske".

On naglašava da ne postoje snažne ekipe ni u jednoj opciji, osim u SNSD-u, a da je za budućnost potrebno da postoje barem dvije.

Radmanović, koji je i predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, govoreći o radu parlamenta BiH, kaže da je on bio u stagnaciji u početnoj fazi poslije izbora zbog neformiranja Vijeća ministara, ali da je zadovoljan kako su radili, i tehnički i suštinski, te da su dobro prevladali poteškoće u pandemiji.

"Imate na sceni razne vrste pokušaja, pa i pokušaje promjene Ustava. Ne može jedna stranka mijenjati Ustav, o tome se moraju usuglasiti predstavnici svih strana, odnosno naroda i entiteta. SDP zna da to ne može proći. Sada su gurnuli amandmane koji su slični `travanjskom paketu` koji ni onda nije mogao proći", naglasio je Radmanović.

Kad je riječ o prelasku lidera DNS-a Nenada Nešića u oporbu u Sarajevu, Radmanović navodi da Nešić, otkako je istupio iz koalicije, komentirao rad parlamenta, a da koalicija njegov rad do tada nije ni osjetila.

"Imao je jednu inicijativu i dva pitanja. Ne vjerujem da će nešto pretjerano poboljšati rad oporbenog kluba, koji ima svoj ritam i koncept koji je za respekt", dodao je Radmanović.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.