Majka učenika sarajevske škole u kojoj se dogodio incident:

"Izvadio je skalpel i počeo zamahivati prema djeci simulirajući lika iz igrice"

storyeditor/2024-02-25/sip.jpeg
26.02.2024.
u 14:15

U Osnovnoj školi "Šip" u Sarajevu u četvrtak se odvijala prava drama kada je jedan od učenika u školu donio skalpel, a nakon što je mahao njime pred drugim učenicima, ozlijedio je sebe, piše Večernji list BiH. Uznemireni roditelji su, kada su doznali za ovaj incident, pozvali policiju. Obaviješteno je i Vijeće roditelja te je sazvan žurni sastanak s upravom škole. Roditelji traže od uprave škole da se uvedu mjere koje bi ubuduće zaustavile, odnosno spriječile ovakve incidente jer postavlja se pitanje kako i zašto je učenik donio skalpel u školu. Također, postavlja se pitanje što ga je inspiriralo na to da iznimno opasno sječivo donese u školu.

Ozlijedio sebe

Nakon što su vijest objavili mediji, oglasili su se iz škole, tvrdeći da dječak nije donio oštri predmet u školu s namjerom da nekog ozlijedi niti je prijetio učenicima. Također, tvrde da su odmah postupili po važećim pravilnicima i zakonu. Pa se postavlja pitanje zašto su onda čekali dva dana i medijska pisanja kako bi se oglasili o ovom nemilom događaju koji se zbio u njihovoj školi. Bi li se čekalo i da je sve to imalo drugačije posljedice, a ne "lakše tjelesne ozljede", kako navode? Roditelji druge djece tvrde drugačije. Objavu mame jednog djeteta koje je bilo na mjestu događaja prenosimo u cijelosti:

- Incident se dogodio u muškoj svlačionici. Dječak je izvadio skalpel i počeo zamahivati prema dječacima (šest dječaka) simulirajući lika iz igrice Granny i govoreći: "Ja sam lud". Srećom, "promašio" je trojicu dječaka, jedan je uspio pobjeći u WC i sakriti se. U naletu prema vratima WC-a dječak sa skalpelom je sebe, nažalost, ozlijedio presjekavši sebi tetivu. Nastala je vriska i kaos, krv je prskala na sve strane. Na sreću, nema drugih ozlijeđenih te je, nažalost, dječak ozlijedio sebe. Majka sam jednog od šest dječaka iz svlačionice i to je prava istina. Nažalost, škola je pokušala prikriti događaj i nedavanjem pravih, točnih i pravodobnih informacija dovela u situaciju da u medije ode netočna, da se u grupama dijele poluinformacije i da mi kao roditelji nagađamo što se dogodilo, ovisno o tome od koga smo čuli. Svi, kao roditelji, zaslužujemo znati pravu istinu i uraditi sve kako se ovakve stvari nikada ne bi ponovile - poruka je jedne majke u Facebook grupi "Stanari Šipa".

Sve više slučajeva

Priče o nasilju među vršnjacima, u školskim klupama, izvan njih, sve su glasnije, ali i sve učestalije, kako u BiH tako i u susjedstvu, ali i šire. Kod jednog učenika OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, gdje se prošle godine u svibnju dogodio masakr, u petak je pronađen nož, potvrdio je MUP Srbije. Nitko nije ozlijeđen, učenik nikome nije prijetio, a nož je slučajno otkriven u ruksaku. Novi slučaj vršnjačkog nasilja dogodio se 12. veljače u Srednjoj strojarskoj školi u Tuzli. Tijekom dnevne smjene, u 13 sati, skupina od tri, četiri maloljetna učenika napala je braću blizance iz istog razreda i tom prilikom pokušala ih ugurati u školski WC. Jedan od napadnutih učenika uspio se izvući i pobjeći, dok su drugoga pretukli. Prema riječima neimenovanog izvora, nesretnog mladića su tukli šakama i nogama, nazivali su ga pogrdnim imenima, psovali, bacali su ga o zid te je u jednom trenutku izgubio svijest. Poslije su mu prijetili da će ga izbosti ako policiji ili bilo kome drugom kaže za događaj. Nasilje među djecom prisutno je i na Zapadu. U srednjoj školi u Wuppertal​u, na zapadu Njemačke, jedan je učenik prošlog tjedna nožem ozlijedio nekoliko svojih kolega, nakon čega je svladan i uhićen, a također je zadobio ozljede. Policija je oko 10 sati ujutro zaprimila poziv da je u gimnaziji u središtu grada učenik nožem nasrnuo na druge učenike i pritom ih petero ozlijedio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije