Vuković i Stanić

Izraženo zadovoljstvo malim brojem pritužbi građana na rad SIPA-e

sipa
29.02.2016.
u 15:11

Predsjedatelj Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine BiH Vjekoslav Vuković posjetio je danas Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i s ravnateljem te policijske agencije Pericom Stanićem razgovarao o nadležnostima i aktivnostima Odbora, kao i o suradnji Odbora s tom policijskom agencijom. 

Tijekom razgovora Vuković je izrazio zadovoljstvo malim brojem pritužbi koje građani upućuju na rad policijskih službenika SIPA-e, te naglasio da Odbor za cilj ima zaštititi policijskog službenika od klevete i neosnovanih pritužbi, ali isto tako i omogućiti građanima pravičan postupak kad je riječ o njihovim pritužbama na rad pripadnika policijskih agencija BiH. 

Također, Vuković je pohvalio činjenicu da je sistematizacijom radnih mjesta u SIPA-i predviđeno i mjesto psihologa, što je rezultat preporuke Odbora prema kojoj je potrebno uvesti i redoviti godišnji psihološki pregled policijskih službenika jer su se znale dogoditi nepredviđene situacije u svezi s uporabom vatrenog oružja. 

Ravnatelj SIPA Perica Stanić poručio je da ova agencija, kada je riječ o pritužbama građana na rad policijskih službenika SIPA, sve slučajeve temeljito istražuje jer to, kako je rekao, sprječava kršenje zakonskih propisa i jača načela policijske etike. 

Sugovornici su izrazili nadu da će biti nastavljena uspješna suradnja Odbora za žalbe građana (PSBiH) i SIPA, ali i da će određenim zakonskim rješenjima, koja su u pripremi, kvalitet rada SIPA-e biti na još većoj razini, priopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije