Zračna luka Mostar

Izravna zračna linija Mostar - Stuttgart od 12. listopada

Zračna luka Mostar
02.10.2015.
u 15:54

Osim izravnih linija iz Mostara prema Njemačkoj uvode se linije za Albaniju i Poljsku.

PRO PAK Hercegovina u suradnji s tvrtkom Sea Air od 12. listopada uspostavlja prvu izravnu zračnu liniju nakon rata Mostar-Stuttgart.
Letovi će se odvijati svakog ponedjeljka, a polazak je predviđen sa Zračne luke Mostar u 10 sati ujutro, dok je povratak iz Stuttgarta planiran u 13 sati. 

Osim izravnih linija iz Mostara prema Njemačkoj uvode se linije za Albaniju i Poljsku. 

Mario Glišić, direktor turističke agencije PRO PAK Hercegovina na konferenciji za medije kazao je da navedena agencija u suradnji sa Zračnom lukom Mostar i tvrtkom Sea Air planira povezati Hercegovinu redovnim i charter letovima s europskim destinacijama.

“Od 24. listopada svake srijede, petka i nedjelje realizirat ćemo let Mostar-Priština-Tirana. Ovo je jedna novost za zračno tržište jer linija prema Albaniji, Kosovu i Makedoniji nema. Pored ovih linija, 9. studenog uspostavit ćemo liniju Mostar-London s presjedanjem u Osijeku. Let Mostar-London odvijat će se jednom tjedno, svakog ponedjeljka. Ukoliko bude više zanimanja za ove letove nastojat ćemo u budućnosti uspostaviti izravne letove Mostar-London. Zbog velikog zanimanja hodočasnika koji dolaze iz Poljske za Međugorje, a potom upriliče posjet Jadranu, uspostavit će se linija Poljska-Mostar za koju će datumi biti poznati do kraja mjeseca”, kazao je Glišić, javlja Klix. 

Rukovoditelj sektora prometa i sigurnosti Zračne luke Mostar Marko Đuzel kazao je kako mu je izuzetno drago što su izravno povezani s Njemačkom i kako su se ovim okrenuli i drugim tržištima. Također, dodao je da redovni letovi prema Italiji i dalje ostaju, te kako je mostarska zračna luka ove godine zabilježila rekordan broj putnika.

“Uspjeli smo povećati broj putnika. Sezona traje još dva mjeseca, a ove godine će se produžiti. Mi očekujemo da će ovogodišnji broj putnika biti oko 80 tisuća, odnosno igrat ćemo se s brojevima iz 2012. godine koja je bila najbolja po broju putnika nakon rata”, istaknuo je Đuzel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?