posjeta

Izmjena zakona osigurati efikasniju podršku osobama sa invaliditetom

delegacija
21.04.2016.
u 14:12

Delegacija Federalnog ministarstva rada i socijalne politike predvođena ministrom Veskom Drljačom, posjetila je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U razgovoru sa direktorom Fonda Ahmetom Baljićem, ministar Drljača je iskazao zadovoljstvo ostvarenom suradnjom i postignutim rezultatima.

Direktor Baljić je iskoristio priliku da iskaže zahvalnost ministru Drljači na podršci radu Fonda i iskazanom visokom stupnju razumijevanja za problematiku rada ove institucije.

Imajući u vidu činjenicu da značajan broj obveznika još uvijek ne poštuje zakonsku obavezu uplate posebnog doprinosa, naglasak je stavljen na razmatranje mogućih pravaca djelovanja da bi se povećala naplativost sredstava po Zakonu o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Također, razmotrene su mogućnosti poduzimanja aktivnosti u smjeru unapređenja suradnje županijskih i općinskih službi za zapošljavanje te institucija iz oblasti braniteljsko- invalidske zaštite (BIZ-ovi) s Fondom i Ministarstvom.

Razgovarano je i o potrebi  zajedničkog zalaganja za provedbu, te izmjene i poboljšanje relevantne zakonske regulative kako bi se osigurala efikasnija podrška osobama sa invaliditetom.

Ministar Drljača je obišao i radne prostorije Fonda, te se upoznao sa uvjetima rada i radnim procesima u Fondu, saopćeno je iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?