Zvonimir Anđelić

Izmjena općinske uprave, novi koncept proračuna, osiguranje sredstava za projekte

24.10.2016.
u 09:17

Na proteklim lokalnim izborima Zvonimir Anđelić, aktualni ministar gospodarstva u Zeničko-dobojskoj županiji, izabran je za načelnika općine Usora. Za Večernji list BiH govori o trenutačnom stanju u ovoj općini, odnosima s druga sva naroda te o planovima i prioritetima u predstojećem razdoblju.

Kao aktualni ministar gospodarstva u ZDŽ-u na proteklim lokalnim izborima postali ste načelnik općine Usora i naslijedili dosadašnjeg načelnika Iliju Nikića koji dolazi iz HDZ-a 1990. Kakvo je stanje nakon izbora i kako ćete dalje surađivati?

- Kao aktualni ministar gospodarstva u ZDŽ-u, odnosno kao član Vlade ZDŽ-a ispred HDZ-a BiH, prihvatio sam kandidaturu za načelnika općine Usora na zahtjev naših članova, ali i općenito stavova Usorana s kojima sam u to vrijeme razgovarao i dogovarao se. Naravno, bila mi je čast prihvatiti kandidaturu i zajedno sa svojim mladim, ali stručnim i obrazovanim timom ući u kampanju. Dosadašnjeg načelnik Nikića smijenili su građani Usore davši nama cjelokupnu potporu, uključujući i većinu u Općinskom vijeću. Kao načelnik nemam nikakvih predrasuda ili ljutnje, nastojat ću zajedno sa svojim timom surađivati sa svima na dobrobit Usore, pa tako i s HDZ-om 1990., odnosno njihovim vijećnicima koji budu participirali u Vijeću. Sve ostalo ovisi o drugoj strani.

Što je, po vama, odgovornije: biti ministar gospodarstva u županiji ili voditi općinu?

- Mišljenja sam da koji god da se posao radi ili obnaša neka dužnost, mora joj se pristupiti odgovorno i na isti način, najkvalitetnije što se može u danim okolnostima. Uspoređujući ove dvije dužnosti, mogu kazati kako je zasigurno puno teže biti načelnik. Ministar rukovodi jednim resorom, a načelnik upravlja svim resorima i brine se za sve potrebe općine, odnosno ima za cilj unapređivati kvalitetu usluge za građane i uopće kvalitetu življenja građana.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?