hrvatska predsjednica

Izgradnja Pelješkog mosta nije usmjerena protiv BiH

Pelješki most
17.01.2018.
u 14:14

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović na pres-konferenciji u Sarajevu osvrnuli su se na pitanje izgradnje Pelješkog mosta, a predsjednica je izrazila stav da ono nije usmjereno protiv BiH niti daljnjeg razvoja Neuma.

Ponovila je da je pitanje izgradnje Pelješkog mosta unutarnje, razvojno pitanje Hrvatske koja ima namjeru povezati svoj teritorij, a samim tim rasteretit će se i put kroz Neum.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović je dodao da je Pelješki most pitanje dvije države, a ne pojedinačnih naroda.

- Tako ćemo se prema tome odnositi. Nemamo usuglašen stav o tome. Zalažem se za zaštitu interesa BiH i to ćemo i raditi. Neum je strateški interes BiH, a u njemu dominantno živi hrvatski naroda - podsjetio je Čović.

Ponovio je da je izgradnja Pelješkog mosta i strateški interes BiH koji samo može nadopuniti ideje o otvaranju tog dijela zemlje za sve građane Europe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?