Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Izgradnja koridora bila bi 'vjetar u leđa' svim zemljama regije

18. svibnja 2017. u 12:55 0 komentara 97 prikaza

Suradnja u oblasti infrastrukture predstavlja veliki poticaj za ekonomsku suradnju, a ako je ta suradnja na visokoj razini onda je lakše rješavati i sva druga politička, sigurnosna i druga pitanja, ocijenio je danas u izlaganju na summitu predsjednika parlamenata 24 zemlje srednje i istočne Europe u Varšavi predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović.

Govoreći u okviru panela posvećenog suradnji na razvoju infraskture duž osovine Sjever – Jug, Džaferović je ocijenio da bi razvoj regije imao koristi od jače ekonomske suradnje, posebno putem infrastrukturnih projekata usmjerenih na uspostavli transportnog koridora sjever-jug,  izvještač Fene iz Varšave.

Ovim projektima, smatra, dao bi se novi poticaj za jačanje integracija. BiH je posebno zainteresirana za izgradnju cestovnog i željezničkog koridora Vc, kao i jadranskog cestovnog koridora i regionlnog plinovoda.

- Izgradnja navedenih koridora bila bi dodatni 'vjetar u leđa' svim zemljama regije, onima koje su u procesu pristupanja Europskoj uniji - rekao je, između ostalog, Džaferović.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.