snimanje emisije “Lijepom našom” u Odžaku

Izgradimo mostove kultura između BiH i RH

07.04.2018.
u 10:00

- Pozdravljam vas iz Bosanske Posavine i grada Odžaka jer želimo graditi mostove kultura - kazao je Branko Uvodić na početku javnog snimanja emisije “Lijepom našom” u Sportskoj dvorani Pere Zečevića, piše Večernji list BiH. Odžak je bio domaćin, po mnogima, najvećeg poslijeratnog glazbeno-scenskog spektakla u toj posavskoj općini. Emisija se već više od dva desetljeća prikazuje na HRT-u i svih tih godina uspješno je vodi Uvodić, TV urednik i voditelj. Jedna od tajni popularnosti i dugovječnosti ove emisije jest što je u fokus stavila i manje sredine koje rijetko dobivaju medijsku pozornost.

U Odžaku “Lijepom našom”

- Najpoznatiju televizijsku emisiju posvećenu hrvatskoj tradicijskoj kulturi srdačno su dočekali Posavljaci, zaljubljenici izvorne folklorne baštine svojega kraja - naglasio je Uvodić.

Zanimanje za taj glazbeno-scenski spektakl bilo je ogromno, čemu u prilog govori i ispunjena Sportska dvorana Pere Zečevića, s više od 1200 posjetitelja. Među brojnim gostima bili su vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović, počasni građanin Odžaka, kao i dr. Dragan Primorac, renomirani genetičar. Bio je nazočan i Franjo Topić, predsjednik HKD-a Napredak, predstavnici entitetske, županijske i općinske vlasti te osobe iz kulturnog, političkog, gospodarskog i sportskog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske.Načelnik općine Jakov Ivanović nije skrivao oduševljenje što je Odžak domaćin emisije “Lijepom našom”.

Pozdravio je goste i izvođače, publiku u dvorani te one koji će tek pratiti emisiju preko malih ekrana. - Dobro došli u Odžak, uživajte u posavskom kraju, nama najdražem na svijetu - poručio je načelnik Ivanković. Uvodić je priznao kako je ambijent snimanja emisije do sada uvjerljivo najljepši te je poručio građanima Odžaka da mogu biti ponosni na svoj kraj koji je nakon rata kao feniks iznikao iz pepela.

- Čuvarice i čuvari tradicijske kulture svojega kraja zaslužuju snimanje dviju emisija. Emisije će biti na programu HRT-a 14. i 21. travnja u 17.40 sati - kazao je voditelj.

Posavske glazbene nade

Jedan od organizatora spektakla bio je HKD Napredak Odžak. Svojom izvedbom predstavio je izvornu folklornu baštinu odžačkoga kraja, kao i još nekoliko KUD-a s lijeve i desne obale Save. Nastupili su i mnogi popularni glazbenici kao što su Miroslav Škoro, Neda Ukraden, Hanka Paldum, Nedžad Salković, Ilija i Marko Begić, Željko Jurić, Boban Rajović i Marija Pavković. Na snimanju emisije “Lijepom našom”, među ostalim, nastupili su najpoznatiji tamburaški bendovi te poznate estradne zvijezde iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, ali i posavske glazbene zvijezde Odžaka Ruža Janjiš i Ana Matanović.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije