Ljubuški

Izgrađen poligon za paraglajdere iznad Ljubuškog

08.01.2017.
u 09:00

Davida Šiljega mnogi su označili kao pokretača paraglajding manije koja je zavladala Ljubuškim, a na društvenoj mreži YouTube objavio je videozapis na kojem se vidi kako su ljubuški entuzijasti izgradili poligon za polijetanje na brdu Butorovica.

Izgrađen je put kroz brdo sve do poligona s kojeg danas mnogi piloti paraglajdera kreću u let iznad Ljubuškog.

Danas je sve više postalo uobičajeno na ljubuškom nebu vidjeti paraglajdere, no unatrag nekoliko godina, kada su entuzijasti počeli s prvim letovima, brojni mještani takve su letače iznad svojih kuća gledali uživo prvi put u životu. Mnogi su tada izlazili kako bi ih vidjeli.

Paraglajding manija u međuvremenu je privukla mnoge letače i iz drugih krajeva u Ljubuški. Tako je prvo revijalno druženje pilota paraglajdera u Ljubuškom nazvano “Ljubuški Open ‘15.” i održano je 13. 6. 2015. za Sv. Antu kada je u Ljubuškom gostovalo više od 25 pilota iz BiH, Makedonije i Hrvatske.

Bio je prekrasan prizor vidjeti mnoštvo krila u zraku kako bezbrižno lete i uživaju na nebu, a kasnije se u Ljubuškom prepričavao i let Janka Bebeka, vitalnog starca iz Veljaka koji ima više od 90 godina. Njegova sreća i dojmovi nakon letenja ne mogu se platiti novcem.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?