odlazi iz BiH

Izetbegović primio u oproštajnu posjetu Moora

21.08.2017.
u 17:08

Veleposlanik Jonathan Moore, nakon trogodišnjeg mandata na čelu misije OESS-a u Bosni i Hercegovini, uskoro napušta tu dužnost i Bosnu i Hercegovinu te je tim povodom posjetio člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, priopćeno je iz Predsjedništva. 

Moor je izrazio zahvalnost za podršku, otvorenost u komunikaciji i strpljiv zajednički rad u obnovi i izgradnji boljih odnosa među bh. narodima. Istaknuo je žaljenje što iza njega ostaju neriješena pitanja diskriminacije u obrazovanju povratničke djece u Republici Srpskoj te nadu da će se to uskoro promijeniti.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović naglasio je da je misija OESS-a u Bosni i Hercegovini u proteklom razdoblju imala u ličnosti Moora iskusnu, kompetentnu i dobronamjernu ličnost koja ostavlja pozitivan trag u bh. društvu.

Uz izraze zahvalnosti za njegov ukupan doprinos u razvoju bh. društva, Izetbegović je Mooru poželio uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

Izetbegović i Moor izrazili su nadu da će misija OESS-a u Bosni i Hercegovini, u suradnji s domaćim političarima nastaviti rad na pružanju podrške Bosni i Hercegovini na njenom putu ka regionalnoj političkoj, ekonomskoj i društvenoj integraciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?