Turisti dođu na dogovorenu adresu a tamo – nema smještaja

Izdaju nepostojeće apartmane u Hrvatskoj, desetine prevarenih

15.08.2017.
u 18:00

Posljednjih godina sve je više slučajeva prijevara oko iznajmljivanja apartmana na Hrvatskoj obali, a prevaranti oglase uglavnom objavljuju na poznatoj društvenoj mreži i stranici za prodaju i kupnju, piše Večernji list BiH. I dok je ranijih godina riječ bila o sporadičnim slučajevima ove godine već je evidentirano na desetine takvih slučajeva.

Nedostupan telefon

Naime, Slovenska policija potvrdila je da istražuje slučaj prevarenih slovenskih državljana kojima je nepoznata osoba uzela novac oglasivši “najam” apartmana na hrvatskoj obali. Da takav stan ne postoji doznali su tek kada su došli na Krk i uzalud tražili kućni broj i apartman. Policija navodi da je do sada na taj način u oko 30 slučajeva prevareno više od 40 osoba iz Slovenije, a zbog tajnosti predkaznenog postupka o tome ne može reći više. Sumnja se da je sve prevare izvela jedna osoba pa se ne može govoriti o masovnoj pojavi, a o slučaju se razmjenjuju i operativne informacije s drugim državama, navode u slovenskoj policiji. Mediji su o tome nešto pisali prošli mjesec kada se javila žena koja je oglas o najmu apartmana u Malinskoj i Baškoj na Krku pronašla na popularnom portalu za kupnju i prodaju “Bolha”. Nepoznatoj osobi u Celju nakon potpisivanja ugovora o najmu isplatila je 300 eura akontacije. Navodno joj se predstavio kao šogor vlasnika apartmana s kojim je kontaktirala uglavnom preko e-maila te telefonom koji je ugašen pošto je prijevara otkrivena, a policija obaviještena. U međuvremenu je prevarena žena pokrenula Facebook stranicu kojom poziva i druge prevarene da se jave i iznesu svoje slučajeve jer misli da ih je bilo više desetaka.

Uhićen u Umagu

Prošlog mjeseca u Istri je jedan prevarant i uhićen. U PU istarskoj prošlog mjeseca zaprimili su prijave slučajeva prijevara na području Umaga i na području Poreča. I dok porečki prevarant možda upravo sada iznajmljuje još jedan nepostojeći apartman, umaški je uhićen. Prijeti mu kazna zatvora u trajanju od 6 mjeseci do 5 godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije