posjeta

Izaslanstvo saudijskog Ministarstva obrane u posjeti Ministarstvu obrane BiH

26.09.2017.
u 17:30

Izaslanstvo Ministarstva obrane Kraljevine Saudijske Arabije posjetila je danas Ministarstvo obrane BiH, gdje se sastala s ministricom obrane BiH Marinom Pendeš i zamjenikom Borisom Jerinićem, te suradnicima iz Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH (OSBiH).

Pendeš je informirala izaslanstvo Kraljevine Saudijske Arabije o aktivnostima Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH kao i mogućim vidovima buduće suradnje, te izrazila zahvalnost na podršci i pomoći koju ova prijateljska zemlja pruža BiH.

Tijekom posjete Bosni i Hercegovini, izaslanstvo Ministarstva obrane Kraljevine Saudijske Arabije je u ponedjeljak obišla skladište municije i minsko-eksplozivnih sredstava OSBiH "Krupa" u Hadžićima i tom prilikom se upoznala o dosadašnjim rezultatima uređenja skladišta te stekla uvid šta je sve potrebno uraditi na dodatnom renoviranju skladišta na toj lokaciji.

U tom pogledu, na sastanku su izaslanstva razgovarale o mogućnosti pružanja pomoći Saudijske Arabije u realizaciji postojećih projekata rješavanja viška naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava i povećanja sigurnosti skladišta OSBiH.

Sastanak je bio prilika i da se razgovara o unapređenju bilateralnih odnosa kroz predloženi bilateralni sporazum o suradnji dvaju ministarstava.

S tim u vezi, obje strane su izrazile očekivanja za što skorije potpisivanje sporazuma kako bi se pristupilo implementaciji definiranih vidova suradnje, a koji se odnose na podršku Vlade Kraljevine Saudijske Arabije za projekte koji doprinose općoj sigurnosti u BiH, a, između ostalog, i rješavanju viška naoružanja i municije i povećanju sigurnosti njihovog skladištenja, uključujući obuku pripadnika oružanih snaga dvije zemlje u procesu deminiranja.

Izaslanstvo Kraljevine Saudijske Arabije je istakla da će i dalje pružati podršku kada je u pitanju stabilnost, sigurnost i prosperitet države Bosne i Hercegovine te podržala Ministarstvo obrane BiH i državu Bosnu i Hercegovinu na njenom putu ka europskim i euroatlantskim integracijama.

Saudijsko veleposlanstvo činili su veleposlanik Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini Hani Abdullah M. Mominah, brigadni general Rashed bin Atik Addreiham, generalpukovnik Yousef bin Abdulrahman Af Tahsan, Sefr bin Ali Al Shahrani i ataše Hussein Alsubaie, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?