peking

Izaslanstvo BiH sudjeluje na sjednici Generalne skupštine INTERPOL-a u Pekingu

27.09.2017.
u 17:16

Izaslanstvo Bosne i Hercegovine predvođena zamjenikom ministra sigurnosti Mijom Krešićem, sudjeluje na zajedanju 86. generalne skupštine INTERPOL-a u Pekingu, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

U izaslanstvu su i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić, šef NCB Interpol Sarajevo Branislav Pavlović i predstojnica Ureda direktora DKPT-a Mirela Znaor.

Današnji svijet se suočava sa sve većim prijetnjama od terorizma, cyber kriminala i organiziranog kriminala, što zahtijeva zajednički globalni odgovor i upravo se o ovim temama raspravljalo tijekom zasjedanja.

Ponovljeno je kako INTERPOL ne samo da pruža učinkovitu komunikacijsku platformu za sve zemlje članice već također povećava njihovu sposobnost da se bore protiv svih kategorija međunarodnog kriminala.

Kako je istaknuto na Skupštini, cilj koji je postavljen pod sloganom "Povezivanje policije za sigurniji svijet" nastoji se postići nova prekretnica u povijesti INTERPOL-a i omogućiti da se iduća sjednica Generalne skupštine dočeka s još više uspjeha temeljenih na zajedničkom naporu u borbi protiv svih oblika kriminala.

Izaslanstvo BiH će tijekom posjete imati i niz bilateralnih susreta na kojima će se razgovarati o nastavku suradnje i drugim važnim temama.

Kao i na ranijim zasjedanjima generalnih skupština, bit će razmatrana izvješća za prethodno razdoblje i planovi za budući rad radnih skupina uspostavljenih u okviru INTERPOL-a. Pored toga, na 86. generalnoj skupštini bit će izabrani i novi članovi Izvršnog komiteta INTERPOL-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije