DODATNE KONZULTACIJE

Zastupnici danas neće razmatrati Zakon o vjerskim praznicima

slika
12.01.2016.
u 12:39

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović u ime Vijeća ministara povukao je danas s dnevnog reda sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Prijedlog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika zbog dodatnih konzultacija.

Zakon je usuglasilo Vijeće ministara, a predložilo ga je Ministarstvo civilnih poslova i predviđa određen podjednak broj neradnih dana tijekom godine za obilježavanje vjerskih praznika za muslimane, pravoslavce, katolike, pripadnike židovskih i svih ostalih vjera u državi.

Zaposleni u svim institucijama, organima, organizacijama, poduzećima i svim drugim oblicima organiziranja za obavljanje djelatnosti i usluga na teritoriji BiH bi, prema ovom zakonu, trebali imati pet plaćenih neradnih dana u vrijeme vjerskih praznika.

Osmanović je prethodno podsjetio da se BiH kao potpisnica ugovora sa Vatikanom i Srpskom pravoslavnom crkvom obvezala na donošenje posebnog zakona o neradnim danima u vrijeme vjerskih praznika u BiH.

Nakon Osmanovićevog obraćanja zastupnicima Prijedlog zakona o neradnim danima za vrijeme vjerskih praznika skinut je sa dnevnog reda današnje sjednice, a prethodno su skidanje ove točke s dnevnog reda zatražili brojni zastupnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije