SVEUČILIŠNE NOVINE

Izašao prvi broj Universitas Mostariensis

Foto: Treci.ba
1/8
08.12.2017.
u 14:58

Izašao je prvi broj Universitas Mostariensis novina Sveučilišta u Mostaru u suradnji s Večernjim listom BiH.

Prvi broj je posvećen četrdesetoj obljetnici djelovanja Sveučilišta.  Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. sc. Dragan Čović u uvodniku piše kako Sveučilište mora opstati i živjeti te da je riječ o najvrjednijem generatoru razvoja. Predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković u uvodniku je naveo kako Sveučilište u Mostaru ima strateški značaj za Hrvate u BiH, ali i za Hrvatsku. Dobitnik počasnog doktorata predsjednik Opće skupštine UN-a dr. sc. Miroslav Lajčak ističe kako je Sveučilište u Mostaru čvorište ideja i aktivnosti, otvarajući vrata studentima iz svih zajednica, piše Treci.ba

U novinama je predstavljeno deset fakulteta, jedna akademija i Studentski zbor.

U intervju rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić otkriva kako održana prva sveučilišna klauzura ima za cilj otvoriti dijalog kojeg nazva „sveučilište budućnosti“.

Ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje prof. dr. sc. Jasmina Havranek ističe kako Sveučilište ima veliku odgovornost - unapređivati i društvo u cjelini.

Sveučilište u Mostaru punopravni je član Rektorskog zbora/konferencije BiH i pridruženi član Rektorskog zbora Republike Hrvatske tim povodom brojni rektori su opisali svoju suradnju sa Sveučilištem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije