jubilarna 10. Konvencija

Izabrano novo vodstvo Mladeži HDZ BiH

Mladež HDZ BiH
15.03.2017.
u 12:01

Mladež HDZ BiH izabrala je novog predsjednika i Predsjedništvo Mladeži, a novi predsjednik Mladeži HDZ BiH je Mario Mikulić. 

U subotu 11. ožujka u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održana je jubilarna 10. Konvencija Mladeži HDZ BIH i obilježeno je 25. godina postojanja Mladeži.

Na 10. izbornoj konvenciji, uz sudjelovanje 437 izaslanica i izaslanika izabrano je novo vodstvo Mladeži HDZ BiH za sljedeće mandatno razdoblje od dvije godine, priopćeno je iz Mladeži HDZ BiH. 

Mladež HDZ BiH izabrala je novog predsjednika i Predsjedništvo Mladeži, a novi predsjednik Mladeži HDZ BiH je Mario Mikulić. 

Izaslanici Mladeži HDZ BiH iz cijele Bosne i Hercegovine birali su između dva kandidata za predsjednika Mladeži. Uz Maria Mikulića dosadašnjeg člana Predsjedništva Mladeži, kandidat za predsjednika bio je i Vedran Kožul, dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ BiH u dva mandata. Nakon predstavljanja kandidata, njihovim planova i programa za budućnost izaslanici su odlučili svoje povjerenje dati Mariu Mikuliću koji je dobio povjerenje 217 izaslanika, dok je Vedran Kožul dobio povjerenje njih 211.

Na prijedlog predsjednika Mikulića za zamjenika predsjednika jednoglasno je izabran Nikica Vidović iz Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Soli.

Za dopredsjednike M HDZ BiH voljom izaslanika izabrani su:

Zvonimir Pavić, ŽO Mladeži HDZ BIH HBŽ,
Martina Ćorluka, ŽO Mladeži HDZ BIH ZHŽ,
Jakov Križanović, ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB
Ivon Jerković, ŽO Mladeži HDZ BIH Vrhbosna i
Gordana Pavić, ŽO Mladeži HDZ BIH ZDŽ.

Članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BIH koji su jednoglasno izabrani na prijedlog predsjednika Mikulića su:

Šimo Filipović, Brčko Distrikt
Anto Gregurević, ŽO Posavina
Miroslav Jakešević, ŽO Središnja Bosna
Ella Kramar, ŽO Vrhbosna
Pero Josipović, RO Posavina
Ante Mišetić, ŽO ZHŽ
Ante Tadić, ŽO HBŽ
Vinko Pavlović, ŽO Soli
Andrea Pehar, ŽO HNŽ
Igor Šimić, ŽO ZDŽ

Na Konvenciji Mladeži sudjelovalo je preko 400 izaslanika, bivši predsjednici Mladeži HDZ BiH, gosti iz Mladeži HDZ Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Josipom Bilaverom je glavna tajnica Mladeži Europske pučke stranke Andrea Vodanović. Mladeži se obratio i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i podržao rad Mladeži, naglašavajući da je Mladež jedan od četiri stupa HDZ-a BiH. U svom je govoru Čović naglasio važnost i ulogu Mladeži HDZ-a BiH te kazao kako je Mladež HDZ-a BiH zaslužna za najbolji rezultat ove stranke na lokalnim izborima prošle godine.

Na kraju Konvencije sudionicima se obratio novi predsjednik Mladeži HDZ BIH, Mario Mikulić, koji je naglasio zajedništvo i otvorenost članstvu kao osnovnu zadaću novoga vodstva, uz realizaciju plana unutar nove vizije Mladeži koju je prethodno predstavio, ističe se u priopćenju. 

Ključne riječi
HDZ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije