nesigurni proizvodi

Iz trgovina u BiH povučene igračke iz Kine, sadrže otrove opasne za zdravlje djece

ilustracija
29.06.2017.
u 10:00

Prijenosne električne svjetiljke i električni rešo koji predstavljaju rizik od požara i strujnog udara, dječja igračka “set patka” te skateboard, čije je podrijetlo uglavnom iz Kine, samo su neki od nesigurnih proizvoda koji su nedavno povučeni s bh. tržišta.

Opasni proizvodi

Propisi prilikom uvoza u BiH nerijetko se krše, a najviše štete trpe potrošači, odnosno građani koji, zbog nepoznavanja kvalitete proizvoda, često opasnosti izlažu i svoje zdravlje, što pokazuje i stalno povlačenje nesigurnih proizvoda s bh. tržišta. Dječja igračka “set patka”, koja je povučene s bh. tržišta, predstavlja kemijski rizik jer u svom sastavu sadrži tvari koje nisu u skladu s odlukom o ograničenju stavljanja na tržište igračaka i proizvoda za djecu koji sadrže ftalate. Osim te igračke, povučen je proizvod skateboard SHU-01. Između ostalog, izbočine vrhova vijaka nalaze se iznad gornje površine daske, gornja površina daske nije protuklizna, na skateboardu se nalaze oštri rubovi te je osovina kotača slomljena tijekom ispitivanja. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?