Iz Save u općini Brod izvađena aviobomba

09.08.2017.
u 15:15

Aviobomba koja se nalazila ispod mosta na rijeci Savi u općini Brod, izvađena je danas - potvrđeno je Feni iz Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ).

Iz Ministarstva sigurnosti BiH je ranije priopćeno da se radi o bombi iz Drugog svjetskog rata koja se nalazila u Savi na tri metra dubine.

Najavljeno je da će ovu složenu operaciju izvesti ronioci Ministarstva unutarnjih poslova Republike Češke, s kojima Ministarstvo sigurnosti BiH od 2015. godine uspješno surađuje na uklanjanju NUS-a iz vodotokova, te podršku deminerskog i ronilačkog tima Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske.  

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak je kazao Feni da su pripadnici FUCZ već sadam dana na Savi s kolegama iz Republičke uprave i češkim roniocima radi aktivnosti na vađenju aviobombe ispod Savskog mosta kojim dnevno pređe veliki broj auta.

- Naš ekspertni tim na čelu s kolegom Seadom Vranom je na terenu, koji je sudjelovao i u identifikaciji same bombe i svim aktivnostima koje su prethodile - naveo je Solak, dodajući da su utvrdili točno o kojoj je bombi riječ.

Po njegovim riječima, danas se ta cijala operacija finalizira.

- Sve što je u našoj moći mi smo poduzeli iz sigurnosnih razloga, jer to je bomba od 250 kilograma s nekih stotinjak kilograma eksploziva, vrlo velike ubojne i razorne moći - naveo je Solak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?