Vaše tvrdnje nisu točne

Iz mostarske bolnice odgovorili Badnjeviću

bolnica Mostar
24.09.2016.
u 18:30

Proteklih tjedana mostarska bolnica ponovo se našla u centru javnosti, prenosi Pogled.ba

Nažalost, tijekom kolovoza u SKB Mostar preminule su tri bebe, novorođenčad. Roditelji su odmah sumnjali da je uzrok smrti njihovih bebica bakterija klebsiella pneumonija, no iz bolnice su to demantirali. Ipak, roditelji navodno imaju dokaz. Ova bakterija jeste uzrok smrti dvoje mališana, a još se čekaju nalazi za treću bebu. Prošle godine od iste bakterije u istoj bolnici su preminule tri bebe, piše Radiosarajevo.ba

Almir Badnjević, direktorVerlaba, laboratorija koju je Institut za mjeriteljstvo BiH odabrao da provodi verifikaciju medicinske opreme u zdravstvenim institucijama u BiH, za portal Radiosarajevo.ba prije tri dana je izjavio kako SKB Mostar jedina u FBiH već drugu godinu zaredom ne verificira opremu.

„Svi pacijenti koje je SKB Mostar tretirala bilo kojim mjerilom iz zakonskog mjeriteljstva (EKG uređaj, defibrilator, pacijent monitor, anesteziološka mašina, respirator, infuzomat, perfuzor, inkubator za bebe, dijalizni aparat, terapeutski ultrazvuk, vaga, tlakomjer) mogu tužiti ustanovu jer ih se tretira i liječi neispravnom opremom“, izravan je Badnjević.

Reakcija na njegove tvrdnje stigla je i iz mostarske bolnice.

Kako su naveli u odgovoru za portal Radiosarajevo.ba, “paušalna je i netočna tvrdnja da se u SKB Mostar radi s neispravnom opremom.”

“Servisiranje opreme u SKBM vrše ovlašteni serviseri opreme, a serviseri SKBM prisustvuju servisnim zahvatima i testiranjima aparata, uz izradu obaveznih servisnih izvještaja, kao što se uostalom radi i u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj gori”, tvrde iz mostarske bolnice i dodaju:

“S obzirom na to da se postupkom verificiranja mogu provjeriti samo neki parametri opreme, a čitav niz bitnih parametara ostaju bez mogućnosti provjere, u testiranju aparata se koriste postupci provjere koje daje aparat, uz napomenu da sofisticirana automatika aparata ima više stupnjeva kontrole radnih parametara”, poručuju iz bolnice uz poruku kako je njihova oprema sasvim ispravna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?