Apostolski vizitator mons. Aldo Cavalli za Radiopostaju Mir

Iz Međugorja se ljudi vraćaju s novim srcem

27.12.2022.
u 21:40

- Moja zahvalnost prema Djevici Mariji i Papi značajno je porasla. Jako sam zahvalan Gospodinu što sam ovdje i onom što sam iskusio u vremenu provedenom ovdje - kazao je mons. Cavalli.

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli u božićnome intervjuu za Radiopostaju Mir Međugorje osvrnuo se, među ostalim, i na svoj dosadašnji boravak u Međugorju.

Duboka milost

- Moja zahvalnost prema Djevici Mariji i Papi značajno je porasla. Jako sam zahvalan Gospodinu što sam ovdje i onom što sam iskusio u vremenu provedenom ovdje - kazao je mons. Cavalli.

- Ono što sam ovdje primijetio je sljedeće: ovdje se održavaju liturgijska slavlja kao i u svim župama svijeta, sveta misa, klanjanje Presvetome, sveta ispovijed, molitva krunice, i to je ono što se čini u svim našim župama. Osim toga, ovdje postoji i hod prema tzv. Brdu ukazanja i brdu Križevcu, a to su izvorna mjesta izvorne duhovnosti koja se ovdje živi. Primjećivao sam i uvijek primjećujem da sve osobe iz raznih dijelova svijeta dolaze ovdje da bi molile. Sve te osobe ovdje bivaju zaogrnute jednom velikom milošću, dubokom milošću koja dotiče srce svakoga čovjeka. Primijetio sam da u takvu duhovnom ozračju osobe mole satima i satima s užitkom, ne umaraju se, štoviše, žele još više i dulje ostati u molitvi. Primijetio sam da milost koja je u ovome mjestu na takav način ulazi u nas, ulazi u njih i u toj milosti razumiju svoj odnos prema životu i svoj odnos prema Gospodinu Isusu. I u nama, u ljudima na spontan način rađa se želja promijeniti život, obratiti se. Ovo je mjesto molitve, ovo je mjesto obraćenja, ovo je mjesto euharistijske kontemplacije i ovo je mjesto iskustva da nas Djevica Marija prati. Osoba koja tu dođe moliti, vraća se kući s novim srcem, s velikom željom da živi bolje. Vraća se kući sa shvaćanjem da mora sve činiti na najbolji mogući način. I to je ono što sam tijekom godine primijetio u Međugorju - kazao je mons. Cavalli.

- Mi trebamo živjeti Božić u našemu svijetu. Sveti Pavao kaže - rođen od žene, rođen po Zakonu, i to kaže da bi rekao da se Gospodin Isus oblikovao u tijelu jedne žene kao i svi mi, i živio je u određenoj kulturi kao i svi mi. I tu se očitovala Božja ljubav i Božja veličina, tako je i za nas danas. Neka se Gospodin Isus rodi u nama, koji živimo u današnjoj kulturi.

Naviještanje evanđelja

I upravo u ovoj kulturi trebamo naviještati evanđelje. Trebamo živjeti s drugima, živjeti u drugima, jesti kao drugi, piti kao drugi, biti s drugima, ali kao kršćani. Tako je činio Isus, rođen od žene, po Zakonu, ali živio sa svima, Sin Božji. I na takav način ćemo moći donositi evanđelje u današnji svijet - poručio je, među ostalim, mons. Cavalli.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije