Pogodnosti mostarskih studenata

Iz godine u godinu studiranje u Mostaru sve bolje

22.06.2017.
u 11:00

Mostar je odavno studentski grad, ali ono što raduje je činjenica da iz godine u godinu grad na Neretvi studentima nudi sve više sadržaja, a interes za studiranjem raste. Brojne su pogodnosti mostarskih studenata, nova poznanstva, povoljan smještaj, pronalazak posla…

Smještaj

Studentski centar nudi smještaj po povoljnim cijenama, tako da je sve veći broj studenata koji rješenje stanovanja traže baš tu, a ne u privatnom smještaju. Određen broj studenata koji uspije osigurati smještaj u jednom od studentskih domova, za 165 KM mjesečno u Studentskom centru imaju smještaj, hranu i pokrivene režijske troškove, piše Večernji list BiH. Prednost života u studentskom domu su bogata knjižnica i adekvatne prostorije za učenje, ali i aktivnija druženja u prostorijama Studentskoga centra. -Već treću godinu stanujem u domu i izuzetno sam zadovoljna uvjetima i cijenom. Puno je bolje i isplativije živjeti u domu, nego u stanu, a ne moram brinuti ni o hrani, ni o režijama. Sve je uračunato u cijenu, kazala nam je studentica treće godine novinarstva na Sveučilištu u Mostaru.

Osim povoljnog smještaja mostarski studenti svake godine mogu besplatno upisati tečaj po želji koji organizira Studentski zbor. Kao najviše predstavničko tijelo studenata, a pored svoje osnovne zadaće zastupanja studentskih interesa u tijelima Sveučilišta i drugim organizacijama od značaja za studente, Zbor aktivno radi raznovrsne projekte.

Zainteresiranost za tečajeve poput francuskog, njemačkog i engleskog jezika, tečaj samoobrane, znakovnog jezika, baleta i plesa, svake godine sve je veća, što pokazuje i velika posjećenost od nekoliko tisuća studenata godišnje. Uz sve navedeno mostarski studenti imaju mogućnost i za zaradu.

Posao i studiranje

Uz samostalnu potragu za povoljnim poslom koji bi kombinirali sa studiranjem, studenti sve češće posežu i za studentskim servisima. Studenti mogu raditi gotovo sve vrste poslova, samo ne mogu biti u izravnom doticaju s novcem. Osim u HT Eronetu, Mepasu, Blitz-Cinestaru, Zari , brojnim buticima, ugostiteljskim objektima i drugim većim tvrtkama koje zapošljavaju na mjesečnoj bazi tijekom cijele godine, postoji zainteresiranost i tvrtki koje angažiraju studente na neke kratkotrajne jednodnevne ili višednevne poslove, a satnica za obavljanje posla iznosi od 4 KM pa na više. Da se uspije uskladiti posao i studij, a i nešto zaraditi potvrdila nam je studentica Marija. - Na početku mi je bilo teško uskladiti posao s fakultetskim obvezama, ali sada mi je već dosta lakše, a i zadovoljna sam satnicom. S obzirom na to da sam zadnja godina fakulteta, puno je lakše. Poslodavci su većinom fleksibilni, bar sam takvo iskustvo imala iz prethodna dva studentska posla, bitno je odmah zauzeti stav da je fakultet na prvom mjestu’’, kazala nam je Marija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije