Susret s Reyndersom

Ivanić: Unutar BiH postoje određene tenzije, ali će ubrzo biti otklonjene

23.06.2017.
u 10:28

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić razgovarao je sinoć u Bruxellesu s ministrom vanjskih poslova Kralјevine Belgije Didijerom Reyndersom o suradnji dviju zemalјa, učešću u međunarodnim organizacijama, regionalnim pitanjima kao i suradnja zemalјa zapadnog Balkana.

Ivanić je rekao da unutar BiH postoje određene tenzije, ali i da vjeruje da će one ubrzo biti otklonjene. Time bi, naglasio je predsjedatelj Predsjedništva BiH, bile stvorene pretpostavke za stabilnu BiH, a stabilna BiH važna je i za Europsku uniju.

Ivanić je informirao belgijskog ministra vanjskih poslova i o razgovorima koje je imao u utorak s Sjevernoatlantskim vijećem u Bruxellesu i mogućnostima za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo.

Zahvalio je Belgiji za aktivniji angažman u BiH u prethodnom razdoblju. Posebno je zahvalio za spremnost Belgije za razmjenu iskustava, budući da se radi o decentraliziranoj zemlјi sa složenom unutarnjom strukturom, koja kao takva može imati usuglašen stav kada su u pitanju aktivnosti u vezi s Europskom unijom.

Razgovarano je i o sigurnosnim izazovima, suradnji u borbi protiv terorizma, suzbijanju angažiranja boraca na stranim ratištima, krijumčarenju roba i lјudi.

Ivanić je posebno pozdravio spremnost Belgije za razmjenu iskustava i pomoć u usvajanju najbolјih praksi u oblasti suzbijanja pranja novca, priopćeno je danas iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije