Popis stanovništva

Ivanić: Popisni rezultati neće utjecati na strukturu BiH

mladen ivanic
16.04.2016.
u 11:29

Ivanić je poručio da BiH može funkcionirati samo na principu tri konstitutivna naroda i da bilo kakvi popisni rezultati neće utjecati na njenu strukturu

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da je pitanje popisa ušlo u političku bitku u kojoj neće biti pobjednika, te da je očito da se sve teže dolazi do kompromisa, a odgovornost za to dominantno snose bošnjački političari kojima je pod svaku cijenu stalo da Bošnjaka u BiH bude više od 50 posto. 

Ivanić je poručio da BiH može funkcionirati samo na principu tri konstitutivna naroda i da bilo kakvi popisni rezultati, koje netko očekuje, neće utjecati na njenu strukturu. 

"Stoga je bolje da se političari isključe iz ovog procesa i prepuste struci da završi svoj posao", rekao je Ivanić za "Glas Srpske" i pojasnio da pitanje popisa nije u nadležnosti Predsjedništva BiH, čiji članovi se o tome ne bi trebali previše izjašnjavati. On smatra da je nedopustivo za valjanost rezultata popisa da se prihvati činjenica da ljudi koji žive i rade u drugoj zemlji budu upisani u stalne stanovnike BiH. 

Ivanić je naglasio da BiH treba valjane rezultate popisa da bi se mogla kao normalna zemlja kretati ka EU i ispuniti upitnik Europske komisije u kojem će pravo pitanje biti broj stanovnika. 

Bošnjački dužnosnici poput lidera SDA i predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, otvoreno su rekli kako očekuju da popis pokaže da Bošnjaci čine više od 50 posto stanovništva BiH, podsjeća list. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?