predsjedatelj predsjedništva BiH

Ivanić: Osporavanje 9. siječnja uvod u zaoštravanje političkih prilika u BiH

Ivanić
04.01.2017.
u 20:06

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić podsjetio je danas da je Narodna skupština Republike Srpske usvojila novi Zakon o proslavi 9. siječnja kao Dana tog bh. entiteta, a koji je važeći i ni od koga nije osporen.

Ocijenio je da je pozivanje na odluku Ustavnog suda Bosne i Hercegovine zbog zabrane pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH da sudjeluju na manifestacijama na obilježavanju Dana Republike Srpske potpuno nezakonito.

U izjavi za Fenu iznio je stav da će ovo biti uvod u veoma ozbiljno zaoštravanje političkih prilika u BiH te je najavio da će razmisliti o mogućim potezima.

- Prema vojnicima i oficirima, pogotovo onima koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske, imamo obavezu da im omogućimo učestvovanje u svim manifestacijama povodom obilježavanja 9. siječnja. Tko vjeruje da će na silu biti u stanju da srpskom narodu određuje datume koje će slaviti, a koje ne, strašno griješi - stav je člana Predsjedništva BiH.

Ministarstvo obrane BiH najavilo je danas da će odobriti sudjelovanje Vojnog orkestra Oružanih snaga BiH na ceremonijalnim aktivnostima 8. i 9. siječnja uključujući i odavanje počasti i polaganje vijenaca palim branitelja Vojske Republike Srpske, Narodno- oslobodilačkog rata i civilnim žrtvama rata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?