Orašje

Ivana nakon Osijeka oduševila i zagrebačku modnu publiku

02.11.2016.
u 08:00

Pobjednica prestižnog regionalnog natjecanja za mlade dizajnere, Portanova Fashion Incubatora, i nositeljica titule “najbolji mladi dizajner by Perwoll”, mlada posavska dizajnerica iz Orašja Ivana Janjić na pisti je Bipa Fashion.hr-a predstavila pobjedničku kolekciju te posve razoružala zagrebačku modnu publiku. Po povratku u Orašje samozatajna Ivana, s prepoznatljivom skromnošću, nije isticala nizanje uspjeha, ali ne skriva svoja nadanja da uskoro i u svom Orašju upriliči neki modni događaj s kolekcijama kojima je razoružala Osijek i Zagreb, ali, kaže, najveću će tremu ipak imati pred publikom svojeg rodnog kraja. - Ono što Ivanu Janjić potencijalno čini velikom dizajnericom činjenica je da već sada kreira bez zadrške i hrabro, s velikom dozom promišljenosti i zrelosti i jasno razrađenom idejom od koje ne odustaje i koju ima na umu u svakom detalju, jedinstveni su u ocjeni modni stručnjaci.

Domena muške mode težak je zadatak koji je sama sebi zadala, ali nije se poskliznula i nameće jedan posve novi pristup muškom odijevanju bez predrasuda, hrabro i bez ograničenja. - Ovo mi je početak pa želim što više naučiti o šivanju iako to ne moramo. Jedna mamina prijateljica Samira Matanović pomaže mi u šivanju, ali ja sve pratim. To je nosiva moda, kolekcija koja ima našivene ruksake i funkcionalna je, jedna stvar može se nositi na nekoliko načina, otkriva nam Ivana. Otkako pratimo njezin rad, ne možemo ne zaključiti kako ovaj iznimni talent sve više dolazi do izražaja, a gradi se upravo zahvaljujući predanosti i trudu mlade posavske dizajnerice. Svojom je muškom kolekcijom na natjecanju u Osijeku, a onda i u Zagrebu, potpuno osvojila kako stručni žiri tako i publiku. - To je moj način da se izrazim, a kada nešto jako volite, onda rezultat ne izostaje. Imam milijun planova kako ću uspjeti i kada svoje znanje u svijetu mode iznesem na tržište. Nema šanse da to ne uspije, samouvjereno kaže Ivana.

Budući da čak i u suknjama Ivanini modeli izgledaju muževno i snažno, no pritom drukčije, jedinstveno i dovoljno da izraze sebe na način koji nije ustaljen i dosadan, sigurni smo - Ivana je novo ime u vrhu modne scene regije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije