Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ivana i Marko volonteri u Ljubuškom, donijeli i novac

18. travnja 2019. u 15:00 0 komentara 481 prikaza

Kako humanost i dobrota nema generacijskih, a pogotovo teritorijalnih granica u ovo korizmeno vrijeme pokazalo je dvoje američkih srednjoškolaca iz Chicaga Ivana Cooper (16) i Marko Signoretto (14) koji su za potrebe rada Edukacijsko-rehabilitacijskog centra za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju u Ljubuškom prikupili i uručili vrijednu donaciju od 15.176 američkih dolara, piše Večernji list BiH. 

Ne zaboravljaju korijene

Iako su američki srednjoškolci miljama udaljeni od Hercegovine i Ljubuškog, odlučili su se na ovakvu humanu gestu nakon što su svakodnevno u svojim obiteljima, budući da su im baka s majčine strane rođena Čuvalo iz Proboja, a djed Karačić iz Jara, slušali o hercegovačkom kraju i ljudima koji tamo žive.

Donacija nije stigla slučajno, naime, oni su prošlog ljeta po prvi put posjetili Hercegovinu. Nakon povratka u Chicago, kako kažu, “skovali su plan kako se vratiti ponovno za Uskrs”. Pokrenuli su akciju prikupljanja novca za potrebite, iskoristili su svoje internetske socijalne mreže, promovirali svoju ideju među članovima brojne hrvatske zajednice u tom gradu. Kada je prikupljeni iznos prešao u dvoznamenkasti broj, obitelj im je u svom aranžmanu platila put te su uz pratnju Ivanine mame, a Markove tete Mare Cooper došli do svoga cilja. Osim što su uručili novčanu donaciju, Ivana i Marko idućih pet dana sa zadovoljstvom će volontirati i raditi u rehabilitacijskom centru za osobe s teškoćama u Ljubuškom pružajući pomoć osoblju centra, kao i njihovim korisnicima.

“Od srca zahvaljujemo Ivani Cooper i Marku Signorettu na uručenoj donaciji koju su proteklih mjeseci prikupljali u Chicagu za nas”, poručili su iz ovoga centra.

Podsjetimo, Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s teškoćama u razvoju u Ljubuškom otvoren je prije dvije godine.

Na Bučinama

Centar se nalazi na Bučinama, sam objekt prostire se na površini od 500 m2 s mogućnošću daljnje nadogradnje, sadržajno ima 30 prostorija različitih namjena, projekt je financijski potpomogla Vlada Republike Hrvatske, Vlada Federacije BiH i Unicef BiH.

Investicija vrijedna 800.000 KM nije namijenjena samo djeci već i mladima i odraslima s poteškoćama u razvoju. Zanimanje je već veliko. No, to i ne čudi jer roditelji godinama čekaju da u svom gradu imaju kvalitetnu usluga za djecu. Važno je naglasiti - besplatnu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.