Supredsjedateljica Zastupničkog doma Borjana Krišto zatražila od SIPA i OSA

Istražiti sva podmetanja u pravosuđu i montiranje dokaza

'sarajevo..22.10.2012...parlament BIH , DOM NARODA...borjana kristo HDZ BIH foto:velid mehmedovic'
'velid mehmedovic'
13.03.2015.
u 09:25

vrijeme je za drukčija zakonska rješenja 
i promjene oko biranja i nadzora pravosudnih tijela

Zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto zatražila je za vrijeme aktualnog sata Zastupničkog doma da Ministarstvo sigurnosti BiH, Državna policijska agencija za istrage i zaštitu i Obavještajno-sigurnosna agencija pokrenu istragu kako bi se otkrile osobe i institucije koje posredstvom osumnjičenih kriminalaca montiraju procese protiv visokorangiranih političara. Pri tome je objasnila kako se u javnosti plasiraju iskazi osumnjičenih osoba za teška kaznena djela, te da je jedna tužiteljica pritvorena zbog navodnog primanja mita, a predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso iznijela tvrdnju o postojanju tužiteljske i pravosudne mafije.

Nismo svi jednaki

Krišto je objašnjavajući svoje sumnje zatražila da se dostavi odgovor ministarstva, SIPA-e i OSA-e do sljedeće sjednice Zastupničkog doma Parlamenta BiH. Zamjenik ministra sigurnosti Mladen Ćavar kazao je da je u pitanju osjetljiva tematika i da će Ministarstvo sigurnosti u okviru svojih nadležnosti odgovoriti na pitanje koje je postavila zastupnica Krišto. Ona je za Večernjak objasnila da se u BiH događaju neprihvatljive pojave u pravosuđu i istražiteljskim tijelima...

...VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU VEČERNJEG LISTA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije