tragedija u mostaru

Tijela stradalih prevezena u mostarsku bolnicu na obdukciju

Anadolija
14.05.2017.
u 13:30

Tijela petoro stradalih u zrakoplovnoj nesreći u Mostaru prevezena su u mostarsku bolnicu gdje se radi obdukcija. Tijela stradalih izvučena su iz olupine prošle noći i prebačena u bolnicu, javlja Srna. 

Istražni tim, koji je formiralo Ministarstvo komunikacija i transporta BiH na čelu sa Salkom Begićem, vrši uviđaj na licu mjesta gdje se prikupljaju materijalni dokazi.

Naime, vršiteljica dužnosti glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, naredila je provođenje sveobuhvatnih istražnih radnji, u kojima će sudjelovati nadležne institucije, kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi zrakoplovne nesreće u Mostaru, u kojoj su izgubljeni životi pet osoba, među kojima i troje djece. 

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, Tadić će danas otići na mjesto nesreće u podnevnim satima. 

Igor Pejić iz Ministarstva prometa i veza BiH za Klix.ba je kazao da zbog otežanih uvjeta istrage zbog noći sinoć su uklonjena samo tijela stradalih. 

"Policija je osigurala lokaciju, a danas se nastavlja s radom u punom obimu. Avion će potpuno biti uklonjen i držan pod ključem u jednom vojnom hangaru. Zbog težine slučaja nećemo moći davati dodatne informacijama sve dok se ne budemo sigurni u svaku informaciju", kazao je Pejić. 

Službene informacije će biti priopćene na konferenciji za medije koja će biti organizirana čim se dođe do informacija koje će se moći objaviti javnosti.

Formiran je i istražni tim Ministarstva prometa i veza BiH koji će raditi na ovom slučaju. Iz Ministarstva su obiteljima stradalih izrazili najdublju sućut. 

Podsjećamo, u padu malog aviona stradali su pilot, troje djece i još jedna mlađa osoba. Školski avion srušio se u južnom dijelu Mostara kod Aluminijskog kombinata. 

Pad aviona prijavili su jučer u 15:50 sati mještani naselja Rodoč.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?