Prošlo je 18 godina

Istraga o ubojstvu Joze Leutara zapela na dva moguća motiva

12.09.2017.
u 13:00

Taksist Hasan Jusović bio je izravni svjedok likvidacije doministra unutarnjih poslova Federacije BiH Joze Leutara te je prvi put za Avaz progovorio o pojedinostima tog stravičnog događaja. Ujutro, 16. ožujka 1999., golf 3 ubacio se ispred njegova taksija, nakon čega je uslijedila strašna eksplozija od koje je i sam mogao stradati. Istrčao je iz vozila i na sjedalo ubacio krvavog i teško ozlijeđenog Jozu Leutara. 
“Tada nisam ni znao kome pomažem. Meni je bilo važno da se pomogne. Nažalost, nisam uspio”, rekao je Jusović.

Predmet stajao na podu

To je sve uradio čak i unatoč tome što je i sam mogao biti žrtva upravo stoga jer su ubojice vjerojatno mogli biti blizu. 
“Ti ubojice su mogli vrlo lako ubiti i mene da me spriječe u pokušaju spasiti mu život. Tu su možda bili u blizini”, dodao je ovaj iznimno hrabri i humani čovjeka. Osim tog iskaza, nitko mu nikada nije zahvalio za taj čin herojstva...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Anaanaa
16:36 12.09.2017.

Nije istina sto prica ovaj covjek. Vozac Ćosić je pomogao svom sefu, izvadio ga iz auta i pruzio prvu pomoc. Najlakse se heroj pravit nakon toliko godina.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije