Radovi se privode kraju

Istodobno s rušenjem objekata počelo i asfaltiranje Franjevačke ulice

ipp
13.11.2015.
u 06:45

Nastavljeno rušenje bespravnih objekata koje je započelo prošlog tjedna

Uklanjanje bespravnih objekata na potezu od Trga Tihomira Mišića, duž Ulice fra Didaka Buntića do Franjevačke ulice, a koje je započeto prošlog tjedna, nastavljeno je i jučer i obavljat će se i u idućim danima, priopćeno je iz Gradske uprave Mostara.

"Gradska uprava Mostara, u skladu s planom demolicije koji je izradio Zavod za prostorno uređenje Grada Mostara, 12. studenoga je nastavila s aktivnostima na uklanjanju nelegalno izgrađenih objekata u užem gradskom području", navodi se u priopćenju. Usporedo s rušenjem objekata u spomenutim ulicama počelo je i asfaltiranje Franjevačke ulice. Postavljen je prvi sloj asfalta, a uskoro se očekuje završetak radova na asfaltiranju cijele ulice od crkve sv Petra i Pavla do Balinovca. Nakon skoro tri mjeseca izvođenja radova, ulica će zasjati novim sjajem gdje će osim novog asfalta i nogostupa dobiti prvi put u svojoj povijesti i kanalizaciju koja je bilo cijelo vrijeme gorući problem u ovoj ulici.. Na navedenoj lokaciji izvršeno je postavljanje kanalizacijske mreže u vrijednosti od oko milijun maraka. Iz sredstava gradskog proračuna za ovu godinu, kad je riječ o cestovnoj infrastrukturi, predviđeno je i 90.000 KM za izgradnju ulice i rasvjete nakon radova primarne kanalizacijske mreže Franjevačke ulice. Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je u prosincu prošle godine potpisao ugovor o izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora Mostara. Prvi ugovor je potpisan s tvrtkom HP Investing d.o.o. u vrijednosti od oko dva milijuna maraka kojim se gradi kolektor dužine 1800 metara od završetka Bulevara do Šemovca. Drugim ugovorom u vrijednosti od oko milijun maraka potpisanim s tvrtkom Amitea gradi se kolektor od Franjevačke ulice do Ulice fra Didaka Buntića u dužini od 1250 metara. Radovi na izgradnji kolektora su započeli početkom travnja 2015. godine, a rok izvršenja je devet mjeseci.

Inače, vrijednost izgradnje glavnih kanalizacijskih kolektora na području Mostara procijenjena je na 12 milijuna eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?