ukusno

Isprobajte "čarobnu" tortu: Okusom podsjeća na kremšnite, a znat će je pripremiti i amateri!

Mrvice sa stola
27.08.2021.
u 07:06

Ako se želite zasladiti, a pritom ne provesti puno vremena u kuhinji, imamo genijalan recept koji danas možete isprobati. Radi se o tzv. magic cake, odnosno čarobnoj torti, a recept za ovu ukusnu slasticu s nama je podijelila Anamarija Habuš s bloga Mrvice sa stola. 

Čarobnu tortu Anamarija je opisala ovako:

- Zamislite da radite kolač! Jeste li? Ok, sada zamislite da morate napraviti samo jednu smjesu, a kolač će se sam podijeliti na podlogu, kremu i biskvit. Jeste li? Ok, stavite ga peći i dobili ste savršenu "trokatnicu" koja okusom podsjeća na kremšnite, piše Diva.hr

Foto: Mrvice sa stola

Recept za ovaj zanimljiv kolač donosimo u nastavku: 

Sastojci:

- 8 jaja
- 300 g šećera
- 10 vrhom punih žlica glatkog brašna
- 1 l mlijeka
- 250 g maslaca
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- naribana limunova korica

Priprema:

Maslac otopite i ostavite ga sa strane da se ohladi. U posebnoj zdjeli žumanjke i šećer miksajte dok ne postanu pjenasti.

Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. U smjesu od žutanjaka dodajte prosijano brašno, omekšali maslac, vaniliju i postepeno dodajte mlijeko. Dobivenoj smjesi lagano dodajte snijeg od bjelanjaka.

Smjesu nemojte puno miješati da ne razbijete “oblake” od bjelanjaka. Smjesu ulijte u namašćenu i pobrašnjenu formu za pečenje, te stavite peći na 170°C na sat vremena. U slast!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?