ispred katedrale

Građani Sarajeva potpisivali pismo podrške Hillary Clinton

Građani Sarajeva
Foto: FENA
22.10.2016.
u 11:18

Građani Sarajeva danas su imali priliku da ispred Katedrale Srca Isusova u centru grada potpišu pismo podrške kandidatkinji za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton.

Mirza Husić, koje je organizirao prikupljanje potpisa podrške, kazao je da je njegov motiv bio da pruži priliku građanima Sarajeva da, ukoliko to hoće, svojim potpisom ovoga pisma „kažu da su još uvijek na onoj strani povijesti, onoj strani civilizacijskih vrijednosti koje smo zajedno branili tokom devedesetih, uz koje je stajala i Hillary Clinton“.

Po njegovim riječima, pismo sa potpisima podrške će biti upućeno Hillary Clinton.

- Što se tiče grada Sarajeva, sumnjam da ovdje postoje ljudi koji imaju neki glasački kapacitet u SAD-u. Ali glas Sarajeva kao simbola pobjede tih civilizacijskih vrijednosti tijekom devedesetih sigurno se čuje širom svijeta i vjerujem da će ga čuti i u Americi, kao što vjerujem da će ga čuti i u drugim dijelovima svijeta - kazao je Husić.    

Istaknuo je da je motiv ovoga skupa da građani Sarajeva pokažu ono što jesu, „da su na pravoj strani civilizacijskih vrijednosti, da smo spremni za njih da se borimo, pa i ovako nekim malim stvarima kao što je ovaj građanski aktivizam“.

- Iako znamo da građani Sarajeva imaju neznatan, ako ikakav, uticaj na predsjedničke izbore u Americi, nadamo se da će naša podrška Vašoj predsjedničkoj kampanji odjeknuti svijetom. Slobodno i mirno Sarajevo jedna je od mnogih Klintonovih zaostavština, a oni koji žele učiniti Ameriku velikom ponovo, trebaju znati da je jedina velika Amerika, Amerika sa Klintonovom u Bijeloj kući.

Mi, potpisani građani Sarajeva, smo uz Vas, poštovana državna tajnice, kao što ste vi, mnogo puta, bili uz nas - navodi se između ostalog u pismu podrške Hillary Clinton.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije