SUTRA POKOP

ISPRAĆAJ ministra Bukvarevića: Bio je tih, blag, nevjerojatna znanja i poštenja

N1
30.07.2020.
u 12:17

Pokop federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salke Bukvarevića, koji je preminuo jučer na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), bit će održana u subotu u 16.30 sati u groblju Džindić džamije u Tuzli.

Ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu upriličen je ispraćaj federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida Domovinskog rata Salke Bukvarevića koji je jučer preminuo na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, objavio je N1.

Pokop ministra Bukvarevića bit će u subotu u 16.30 sati u groblju Džindić džamije u Tuzli.

U Vladi Federacije BiH u Sarajevu  jutros je otvorena Knjiga žalosti za sve građane i zaposlenike federalnih tijela.

Jutros se u Knjigu žalosti upisao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, te napisao:

"Ovih pet godina provedenih s mojim ministrom Salkom Bukvarevićem u Vladi Federacije BiH nikada neću zaboraviti. Imao sam priliku raditi s tihim, blagim čovjekom nevjerojatna znanja i poštenja. Molim dragog Boga da mu podari lijepi dženet za koga vjerujem da ga je zaista zaslužio. Neka je vječni rahmet mom prijatelju, ministru Salki Bukvareviću", stoji u poruci premijera Novalića.

Knjige žalosti bit će postavljene u subotu, 1. kolovoza u Parlamentu FBiH u Sarajevu i Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

On je prethodno smješten u bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja nakon što je bio pozitivan na koronavirs te je priključen na respirator. Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Bio je vanredni profesor na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Ministar za boračka pitanja postao je 2015. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?