italija

Ispovijest preživjele: 'Sve se srušilo oko nas, jeli smo snijeg'

aasd
23.01.2017.
u 12:30

Studentica Giorgia je sjedila na fotelji u predvorju hotela kad se na njega velikom brzinom srušilo 120.000 tona snijega. Izgubila je svijest, a kad se probudila, našla se u potpunom mraku.

Giorgia Galasi (22) je jedna od devet preživjelih stravične lavine u Italiji koja je u potpunosti zatrpala hotel Rigopiano. Trebalo je punih 58 sati da Giorgiu izvade iz snijega. Petero ljudi je pronađeno mrtvo, a još 24 se smatra nestalima u nesreći koja je pogodila Rigopiano u srijedu poslijepodne.

Lavina od 120.000 tona snijega je pogodila hotel brzinom od 100 km/h pa se gosti hotela nisu uspjeli sakriti. Lavina je slijedila nakon niza jakih potresa u tom području ranije tijekom dana i nakon tri dana gustog snijega. Malo je poznato da su se neki gosti okupili u prizemlju kako bi sačekali pomoć nakon potresa, prenosi 24sata hr.

Studentica Giorgia je otkrila da je sjedila na sofi pred kaminom u predvorju sa svojim 25-godišnjim zaručnikom (Vincenzo Forti), vlasnikom pizzerije iz grada Giulianova. Čekali su pomoć kad je krenula lavina.

- Ja sam bila uvjerena da nas čeka još jedan završni udar snijega. Bila sam prestravljena - rekla je.

- Odjednom se sve srušilo oko nas. Bila sam dezorijentirana - ispričala je Giorgia.

Giorgia se onesvijestila, a kad je došla sebi pogledala je oko sebe i vidjela da je atrij postao jedna velika kupola s četiri špilje. Bila je toliko izgubljena u prostoru da nije znala na koju stranu krenuti.

- Bio je mrkli mrak. Bili smo odsječeni od svijeta. Bila je sablasna tišina. Osvijetlila sam put mobitelom - ispričala je.

- Pričala sam sa zaručnikom, a naši glasovi su odjekivali. Vincent mi je objasnio da se zvuk odbija od snijega. Imala sam osjećaj da me netko zatvorio u kutiju. Čula sam ženu koju zaziva svog muža, jecaje muškarca koji je bio teško ozlijeđen i majku koja je tješila sina dok je tražila izgubljenu kćer. Jedni drugima smo podizali raspoloženje i pokušavali ostati pribrani - dodala je.

- Nismo imali što za jesti. Jeli smo snijeg. Adrenalin nas je držao živima. Kasnije smo zaboravili na glad. Izgubili smo osjećaj za vrijeme - rekla je Giorgia.

U petak oko 11 ujutro čuli su spasonosne strojeve koji kopaju snijeg. Vikala je: "Zovem se Giorgia. Živa sam!"

- Bilo je to nešto najljepše što sam ikad rekla. Spasioci su pitali tko je sve tu. Ponovila sam imena svih u grupi - dodala je Giorgia. Uspjeli su ih izvući. Akcija spašavanja i traganja za nestalima se nastavlja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije