priprema za uskrs

Ispovijed za stare i nemoćne Ljubušake

12.03.2018.
u 10:02

Vrijeme je korizme i duhovne pripreme za najveći kršćanski blagdan Uskrs. U sklopu pripreme je i uskrsna ispovijed. No, za starije vjernike čije je zdravlje ugroženo, ispovijed nije jednostavna jer ne mogu doći u crkvu.

Raspored ispovijedi

Zbog toga ih svećenici obilaze u njihovim domovima i ispovijedaju. U ljubuškoj župi sv. Ante Padovanskog Humac napravljen je raspored ispovijedanja starih i nemoćnih po naseljima, tako da se zna kad će svećenik doći kako bi se obitelji i starije i onemoćale osobe pripremile za ispovijed. Ispovijed počinje danas, kada će se ispovijedati u Hardomilju, Hrašljanima i Teskeri, sutra u Cernu, Crnopodu, Vašarovićima i Lisicama, u srijedu 14. ožujka na Bijači i u Zvirićima, u četvrtak 15. ožujka u Donjim Radišićima i u petak 16. ožujka u Mostarskim Vratima i u Pregrađu. Uskrsna ispovijed nastavlja se i sljedeći tjedan pa su u ponedjeljak 19. ožujka na redu Gornji Radišići, u utorak 20. ožujka Ljubuški, u srijedu 21. ožujka Crveni Grm i Prolog i završava se u četvrtak 22. ožujka, kada će svećenici pohoditi Humac. - Ispovijed započinjemo izjutra oko 8.30 sati, pripremite svijeću i blagoslovljenu vodu - obavještavaju humački fratri u župnom listiću Humački glasnik. Osim za stare i nemoćne, napravljen je raspored redovite uskrsne ispovijedi za župu. U nedjelju 18. ožujka bit će održana ispovijed u Prologu u 15 sati i Crvenom Grmu u 15.30, u ponedjeljak 19. ožujka u Lisicama i Zvirićima u 17 sati, a u srijedu 21. ožujka u Mostarskim Vratima te Hardomilju u 17 sati.

Ispovijed za mlade

U subotu 24. ožujka ispovijed za učenike OŠ na Humcu bit će u 10 sati, a u Ljubuškom za sve vjernike u 17, u nedjelju 25. ožujka u Cernu u 15, Radišićima u 16 i u utorak 27. ožujka na Humcu u 17, a u isto vrijeme je i ispovijed za mlade.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije