financirala Norveška

Isporučeno 1.000 zaštitnih odijela za medicinsko osoblje u HNŽ

05.04.2020.
u 14:14

Kriznom stožeru Hercegovačko-neretvanske županije isporučeno je 1.000 zaštitnih odijela za medicinsko osoblje, koja je financirala Kraljevina Norveške, a nabavku osigurao Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH. Nabavka zaštitnih odijela je dio podrške borbi protiv pandemije COVID-19 u BiH za koju je Kraljevina Norveške izdvojila 7,5 milijuna kruna (oko 1,3 milijuna KM).

Zaštitna odijela je proizvela tvrtka iz Bosne i Hercegovine, te njihova nabavka na domaćem tržištu ujedno predstavlja podršku bh. gospodarstvu. 

Norveško veleposlanstvo u Sarajevu i UNDP su 26. ožujka potpisali sporazum o odgovoru na pandemiju koronavirusa, u okviru kojeg se realizira nabavka neophodne opreme i materijala.

UNDP, kao dio napora UN-a u BiH, od trenutka proglašenja izvanrednog stanja intenzivno radi na pružanju podrške nadležnim domaćim institucijama putem koordinacije pomoći i osiguranja neophodnih sredstava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?