Bukvarević potvrdio

Isplate braniteljima neće biti umanjene

branitelji
02.04.2020.
u 18:39

Federalni ministar za pitanja branitelja i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević kazao je kako je Vlada FBiH zauzela stav da sredstva u proračunu s pozicije isplate naknade braniteljskim kategorijama neće biti smanjena.  

- Vlada FBiH je u jeku pandemije ostala uz svoje građane, a posebno uz branitelje. Izvršila je preraspodjelu sredstava u proračunu te učinila dodatne napore kako bi osigurala neophodna sredstva za borbu protiv koronavirusa - izjavio je Bukvarević u današnjem obraćanju u Vladi FBiH.

Dok god postoji bilo kakva mogućnost da se s drugih pozicija vrše uštede, poručio je Bukvarević, Vlada FBiH ostaje pri opredjeljenju da postignuti obim prava za tu kategoriju neće biti umanjivan.

Istaknuo je da je to ministarstvo izvršilo obračun za sve braniteljske naknade te će biti na istooj razini kao za veljaču, a da se isplata očekuje kao i svakog mjeseca, oko 10. travnja.

Bukvarević je kazao kako će za mjesec ožujak naknade dobiti 102.507 braniteljskih obitelji, i to 83.589 korisnika osobnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 razvojačenih branitelja.

Podsjetio je kako u proteklih šest godina nije bilo umanjenja naknada braniteljima, niti kašnjenja, što je rezultat opredjeljenja Vlade FBiH da je to kategorija koja je najzaslužnija za obranu BiH te da je potrebno učiniti sve napore kako bi te ranjive kategorije društva osjetile što manje posljedice novonastale situacije.

Pozdravio je aktivnosti Zeničko-dobojske županije koji je usvojio Uredbu o egzistencijalnoj naknadi za razvojačene branitelje mlađe od 57 godina te pozvao i druge županije da ubrzaju donošenje zakona i da na sve raspoložive načine pomognu braniteljima.

- Među njima je veliki broj starijih i oboljelih, što znači da su jedna od rizičnih skupina. Apeliram na sve građane da se pridržavaju svih mjera i uputa i da vjeruju u liječnike i institucije te da pomognu onima kojima je pomoć neophodna, posebno roditeljima naših poginulih branitelja i ratnim vojnim invalidima koji su u stanju potrebe - poručio je Bukvarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?