Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Isplata mirovina i socijalnih naknada bit će pravodobna

01. travnja 2020. u 18:16 0 komentara 633 prikaza
Isplata mirovina

Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača potvrdio je danas da će isplata mirovina i socijalnih naknada koji se primaju iz proračuna će biti blagovremena.

U Federaciji Bosne i Hercegovine 270.000 umirovljenika prima mirovine preko banaka, a 130.000 njih je starije do 65 godina te Drljača naglašava kako su mirovine prioritet u isplatama iz proračuna, a trezorsko poslovanje jamči stabilnost.

- Kriznom stožeru predloženo je da dozvoli kretanje starijima od 65 godina u vrijeme isplate mirovina i to je razdoblje od 5. do 10. u mjesecu kako bi oni koji mirovine primaju preko komercijalnih banaka mogli preuzeti mirovine - dodao je Drljača.

Kako je pojasnio, pandemija novog koronavirusa Covid-19 imat će dugoročne posljedice po zdravlje građana, stabilnost ekonomije i socijalnu sigurnost posebno ranjivih kategorija društva, a naredno razdoblje je neizvjesno i nepredvidivo te je samim tim nametnuta poraba zajedničkog djelovanja.

Ocijenio je kako je zabrinutost građana opravdana, ali Drljača uvjerava građane da su Federalna vlada i njeni timovi pravovremeno djelovali na zaštiti zdravlja i održavanju socijalne i ekonomske stabilnosti.

Podsjetio je na postupke Federalne vlade u smislu formiranja koordinacionog odbora za sanaciju posljedica i radi se na formiranju Garancijskog i Stabilizacijskog fonda, kao i na prenamjeni sredstava i troškova, a u pripremi je paket stabilizacijskih mjera koji bi trebao biti razmatran na sjednici Vlade u petak.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.