radost za mnoge

Isplata invalidnina povećanih za 70 posto bit će u svibnju

isplata
06.05.2023.
u 15:00

U razgovoru s federalnim ministrom informiran sam da su sredstva osigurana i da će travanjska invalidnina biti uvećana, a ona se isplaćuje u mjesecu svibnja- napisao je Čengić na Twitteru

Od prvog travnja u Federaciji Bosne i Hercegovine, počela je primjena zakona kojim se invalidnine povećavaju za 70 posto, a predlagač je bio Irfan Čengić.

– 1. travnja počinje primjena zakona kojim se uvećavaju invalidnine za 70 posto. U razgovoru s federalnim ministrom informiran sam da su sredstva osigurana i da će travanjska invalidnina biti uvećana, a ona se isplaćuje u mjesecu svibnja. Hvala svima koji su podržali ovaj zakon- napisao je Čengić na Twitteru.

Zakon o izmjenama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite obitelji s djecom (“Sl. novine FBiH”, br. 16/2023), Dom naroda FBiH je usvojio 16. veljače ove godine, javlja Hayat.

Osnovica za izračun invalidnina će biti 80 posto minimalne plaće osnovnica za izračun, umjesto dosadašnjih 274 KM te da će invalidnina u konačnici ovisiti od stujpnja i kategorizacije. Radi se prvom povećanju invalidnina od 2009. godine.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?